Samsung изпревариха Apple като водещ производител на луксозни смартфони

Аpple вероятно е първата асоциация, която ви хрумва когато чуете термина луксозни смартфони. iPhone винаги са имали репутацията на устройства с впечатляващ дизайн и качество. Високата цена никога не е спирала феновете на компанията да се сдобият с новото поколение на iPhone и да се докоснат сами до най-модерните технологии. 

iPhone 12 няма да бъде изключение и ще задълбочи присъствието на Apple в премиум сегмента.

Един от най-големите конкуренти на компанията, а именно Samsung също засили сериозно позициите си сред устройствата от висок клас през последните месеци.

Модели като Samsung Galaxy Z Fold и Samsung Galaxy S20 Ultra са сред най-добрите им предложения, които предлагат на пазара. Цената на въпросните смартфони е респективно $2000 и $1400, като това традиционно е пазарна ниша, която традиционно се доминира от Apple.

 

 

Технологичният гигант от години променя представата ни за визията на луксозните смартфони с премиери като iPhone X преди три години, който дебютира на цена от $1000. Eкспериментирането с нови дизайни и концепции като гъвкави дисплеи, обаче постепенно започват да увеличава цената на премиум моделите на пазара. Навлизането на 5G смартфоните и устройства като Samsung Galaxy Z Fold 2 ще позволят на компанията да отмъкне короната на Apple за най-голям производител на луксозни устройства.