TikTok са увеличили потребителите си със 75% през 2020г.

Eдва ли има собственик на смартфон, който вече да не е е чувал за TikTok. Мобилното приложение подобри редица рекорди по популярност и продължава да генерира впечатляващ трафик. Платформата за споделяне на кратки видео клипове дори накара брандове като Google и Facebook да представят собствени конкурентни, с които да се противопоставят на успеха на TikTok в световен мащаб.

Най-обсъжданата тема през последните седмици е продажбата на бизнеса на TikTok, но сега искаме да привлечем вниманието ви към статистическите данни за популярността на мобилното приложение.

Вече ви съобщихме, че ТikTok ще отдели бизнеса си в нова компания, която се притежава частично от Oracle. 

Сега разбираме, че приложението е увеличило със 75% потребителската си база от началото на годината досега, съобщава АndroidHeadlines. Въпреки краткосрочният спад регистриран през август, заради потенциалните санкции на Доналд Тръмп се очаква ситуацията да се стабилизира и TikTok да продължи да разширява значително своята потребителска база в световен мащаб.

 

 

Изясняването на ситуацията около сделката и бъдещото функциониране на мобилното приложение в САЩ ще се отрази положително в дългосрочен план на позициите на TikTok. Други водещи платформи също отчитат ръст по време на пандемията, като например Instagram и Snapchat. 

Темповете, с които се развива TikTok, обаче са много по-сериозни, като в момента приложението има 33 пъти повече потребители от най-големия си конкурент в САЩ.  Припомняме ви, че TikTok е най-изтегляното заглавие от App Store през второто тримесечие и може да се похвали също, че доминира и тенденциите в Google Play. 

Aмериканският пазар ще продължи да има стратегическо значение за бъдещето на TikTok, тъй като след забраната да оперират в Индия ще разчитат сериозно на потребителите в страната. Всяка седмица повече от 53 млн. души използват своите профили в приложението.

За сравнение „едва“ 1.6 млн. потребители го правят в Likee, докато Dubsmash, и Byte могат да се похвалят със съответно 600 хил. и 900 хил. 

 

TagsTikTok