Samsung ще произвеждат процесора Qualcomm Snapdragon 875

Samsung са един от най-големите производители на хардуер в индустрията и си партнират с почти всички водещи технологични компании. Малко известен факт е, че компанията създава в своите фабрики популярните процесори от висок клас за смартфони на Qualcomm.

По този начин освен сериозен източник на приходи Samsung получават ексклузивното право да използват първи новия флагман от Qualcomm Snapdragon серията в своите смартфони. Подобна бе ситуацията с Qualcomm Snapdragon 865, който продължава да доминира сегмента на Android устройства от висок клас.

Сега разбираме за поредното стратегическо партньорство между двете страни, което ще обхване предстоящият флагман процесор на Qualcomm. Според информация на SamMobile вече е постигната договорка Samsung да произведат Snapdragon 875, който ще намери място в най-атрактивните смартфони с Android на пазара през 2021г.

Корейският производител е получил всички поръчки и няма да разделя производството на процесора с друг бранд.

 

 

Ако всичко върви по план официалната премиера на Qualcomm Snapdragon 875 ще стане факт през началото на декември, както другите чипове на компанията от серията. Първото устройство, което използва процесора ще е факт през първото тримесечие на следващата година. 

С оглед партньорството между двете компании няма да е изненадващо, ако Samsung Galaxy S21 (S30) е смартфона, който пръв ще дебютира със Snapdragon 875. Все още не знаем конкретните технически спецификации, но се очаква процесора да бъде произведен с 5-нанометрова EUV технология.

Основната причина Qualcomm да изберат Samsung пред алтернативната оферта на TSMC, които също имат сериозно присъствие в индустрията е по-ниската цена. Корейският производител също така се очаква да получи поръчките за Qualcomm Snapdragon 875G, Snapdragon 735G и Snapdragon 400 Series 5G процесорите.

По всичко личи, че ползотворното сътрудничество между Samsung и Qualcomm в мобилната индустрия ще продължи с пълна сила и през 2021г.