Samsung ще работи със Corning върху създаване на собствено защитно стъкло за гъвкави смартфони

Samsung работи заедно с Corning за разработката на гъвкаво стъкло, което да е се използва от сгъваемите смартфони на компанията. Корейският гигант в момента е сред най-активните привърженици на тези устройства и полага много усилия за тяхното развитие, включително по един от най-важните компоненти – стъклото, съобщава SamMobile.

Първите версии на тези устройства използваха гъвкави пластмаси, но гъвкавото стъкло се смята за по-добро решение. Според последната инфорамция, Samsung използва субстрат на Corning.

Досега компанията използваше разработка на Samsung Dispay, която разчита на субстрат от Schott.

 

 

Samsung Electronics ще разчита на Corning, защото Schott има ексклузивен договор със Samsung Display. Corning е известна със стъклата си Gorilla, които се използват от мнозинството смартфони. Тя от известно време работи и по сгъваемо стъкло.

Пред ETNews Corning коментира, че в момента предоставя субстрат за сгъваемо стъкло на фирма, но не може да обяви името ѝ. А според информацията Samsung иска собствена разработка, за да доведе до понижаването на цените на предложенията на Samsung Display.

Подразделенията на Samsung не са коментирали темата. Очаква се Samsung Display да потърси още клиенти, за да не зависи само от Samsung Electronics. Според непотвърдена информация, Huawei е сред новите клиенти на Samsung Display.