DJI Osmo Mobile 4 е новият видео стабилизатор за смартфони на компанията

DJI актуализираха портфолито си с премиерата на още един аксесоар за смартфони, който се казва Osmo Mobile 4. Всъщност под това име се крие подобрен видео стабилизират за мобилни устройства, който следва гъвкави дизайн на своя предшественик. 

Все пак Osmo Mobile 4 разполага с два подвижни механизъма, с които лесно да прикрепите и премахнете смартфоните, докато го използвате. По този начин няма да се налага да го затягате и респективно да балансирате позицията му преди снимане.

 

Единият от тях представлява скоба, която обгръща устройството, а втория се прикрепя в задната част, като тама може да се използва и като пръстен за пръстта в задната част. Така се гарантира по-добро сцепление и се подобрява работата на потребителите, когато използват само една ръка при запис на снимки и видео.

Гъвкавият дизайн на DJI Osmo Mobile ще гарантира, че можете лесно да го сгънете и приберете в чантата и ръчния багаж, което е особено полезно при пътуване.

 

 

Aктуализираният модел на DJI също така запазва същата подредба на бутоните за управление, както и живота на батерията, който достига до 15 часа, съобщава TheVerge. Osmo Mobile 4 има по-леки и компактни размери от своя предшественик и се отличава с още няколко интересни софтуерни подобрения. 

Функцията Dynamic Zoom, която беше позната като Dolly Zoom и е много полезна, тъй като може да приближавa обекти, докато се отдалечавате от тях или да отмества фокуса назад, когато се приближавате. Следващата интересна иновация се казва Spin Shot Gimbal Movement. 

В този случай камерата се завърта по такъв начин, че се получава забавен панорамен ефект. Clone Me Panorama е инструмент, с който можете да копирате даден човек на снимката, за да се покаже много пъти в един кадър. DJI обещават по-добра системa за проследяване на обектите при снимане. 

Osmo Mobile 4 може ефективно да различава възрастни хора от деца, както и домашни любимци. Официалната цена на DJI OM4 е $149.