Samsung разработват бюджетен смартфон с гъвкав дисплей

Високата цена е най-големият проблем на смартфоните с гъвкави дисплеи, в допълнение към някои технически особености на този дизайн. Производители като Samsung и Huawei инвестират сериозни средства, за да подобрят технологията и да направят гъвкавите устройства по-атрактивни. 

Достъпната цена заедно с издръжливостта на дисплеите ще продължат да са основен акцент при разработването на технологията. Samsung вече експериментират как да подобрят и двата компонента в бъдещите си устройства от гамата Galaxy Fold.

Следващият приоритет в стратегията на компанията е премиерата  на устройство, което е осезаемо по-евтино от настоящите гъвкави смартфони на Samsung. Подобен модел може да дебютира още в следващите две седмици и да допълнят Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold 2 в тазгодишното портфолио на Samsung.

В момента най-ниската актуална цена на устройство с този дизайн е $1380, като Galaxy Z Flip предлага премиум хардуер и първото Ultra-Thin Glass (UTG) стъкло за дисплеи.

 

 

Идеята на Samsung е да направят компромис с някои от водещите характеристики на своите устройства с оглед редуцирането на цената. Ако компанията успее да намали пазарната стойност на подобен модел до $1000 това може да създаде голям потенциал за превръщането му в хит папазара.

Корейският производител вероятно ще прибегне отново до „Clamshell“ дизайна на Galaxy Z Flip в бюджетния модел, тъй като няма да изисква интеграцията на голям тъчскрийн екран. Колкото по-ниска е цената на гъвкавия смартфон, толкова повече хора биха изпробвали технологията и изглежда е бизнес възможност, която Samsung не искат да пропускат.

Представянето на бюджетен модел с гъвкав дисплей може да създаде изцяло нова продуктова категория за Samsung. Oсновният проблем при този дизайн е сгъващия механизъм, който е едновременно скъп и недостатъчно издръжлив, но Samsung работят над ефективни решения за постигането на оптимален баланс.

В идните няолко месе се очаква повеч информация за камерата и хардуера на най-евтиния Galaxy Z модел досега.