Zoom постави нов рекорд по популярност в App Store през второто тримесечие на 2020г.

Zoom определено е едно от приложенията за видеоконференция, което се възползва по най-добър начин от световната пандемия и домашната изолация за милиони потребители. Заглавието оглави класациите за най-много инсталации в App Store и Google Play в редица страни и от месеци продължава да е предпочитан избор за видео комуникация.

Oще в края на aприл разработчиците потвърдиха, че Zoom вече се използва от над 300 млн. души по цял свят.

Най-голямото предимство на приложението пред неговите конкуренти е функцията за видео разговори с до 100 души едновременно, което задоволява нуждите на голяма част от представителите на бизнеса.

Второто тримесечие на годината е отбелязвало нов рекорд в App Store за най-много инсталации и той се дължи от Zoom, което е изтеглено 94 млн. пъти за периода. За сравнение досегашното най-високо постижение е на TikTok през първото тримесечие на 2020г., когато приложението регистрира 67 млн. инсталации в App Store. 

Toва са най-популярните заглавия и за април-юни 2020г. 

 

 

Цифрите в доклада на Sensor Tower са доста впечатляващи, тъй като очертават изключителна активност на потребителите в Аpp Store през първата половина на годината. Така например актуалния рекорд за най-много изтегляния в рамките на три месеца за  iOS приложение, което не е игра бе 50 млн. в края на 2019г. 

Само три месеца по-късно TikTok отчита рекордните 67 млн. инсталации, които сега се увеличават до невероятните 94 млн., с които може да се похвали Zoom през второто тримесечие на годината. Aко се добавят и стойностите от Google Play се оказва, че Zoom е инсталирано над 300 млн. пъти за двете водещи платформи за смартфони през април-юни. 

TikTok също могат да се похвалят с това постижение, като инсталациите за второто тримесечие в App Store са 71 млн., което представлява 154% ръст, спрямо същия период преди година. Всички тези цифри доказват красноречиво колко активни са потребителите по време на пандемията от COVID-19.

 

TagsZoom