Apple разширяват мрежата от независими сервизи за ремонт на iPhone в Европа

Стратегията на компанията да контролира изцяло софтуера и хардуера на своите устройства има неоспорими предимства, които позволиха на Apple дълги години да бъде символ на иновациите в света на технологиите. Консервативния подход например е причина интерфейса на iPhone и iPad да бъде толкова бърз и интуитивен, както и за сигурностра на устройствата с iOS.

Аpple обикновено разчитат на огромна мрежа от физически магазини по цял свят, с които да обслужват по най-добър начин своите клиенти. През лятото на 2019г.

компанията стартира програмата Repair Provider Program, която позволява на независими сервизи за ремонт да станат оторизиран партньор и да подменят части за iPhone.

Toва улеснява потребителите,тъй като не ги ограничава само до официалните Authorize Service Provide (ASP) магазини, но и се превръща в допълнителен източник на приходи за собствениците на подобни обекти, които досега нямаха лиценз за ремонт на iPhone. Само за няколко месеца над 160 локални бизнеса са се включили в програмата, които обслужват потребители в 700 локации.

 

 

Компанията е изключително доволна от успеха на Repair Provider Program и потвърдиха официално, че разширяват обхвата на програмата до Канада и 32 европейски държави, съобщава TheVerge. Досега единствено американските потребителите можеха да се възползват от опцията да ремонтират смартфона си в частен сервиз, който е оторизиран от Apple.

Toва гарантира безупречно качество на частите, но също така и по-изгодна цена за партньорите на компанията. Всеки собственик на подобен бизнес може да се включи към инициативата ще трябва да премине през безплатно обучение и ще има достъп до специализирано оборудване и инструменти за анализ, използвани в Apple Store. 

Програмата включва още тренинг видео клипове и допълнителни онлайн ресурси, които покриват всички аспекти от ремонта на смартфоните. Регистрацията може да се направи от официалния портал на Repair Provider Program. Със сигурност разширяването на програмата в Европа ще позволи на милиони собственици на iPhone още по-удобно и изгодно да ремонтират своите устройства.

 

Oще от Digital: Как да проверим статуса на гаранцията на устройство с iOS или macOS

TagsApple