HarmonyOS 2.0 за смарт часовници, компютри и автомобили ще бъде представена през септември

Huawei започнаха да работят над собствена операционна система, с която да работи цялото им портфолио от устройства. Този проект има за цел да гарантира дългосрочната независимост на компанията от външни производители, особено ако санкциите на САЩ продължат. 

Първата версия на HarmonyOS беше представена още през миналата година, като софтуерните инженери на Huawei подобрят постоянно възможностите на софтуера. Компанията е е изправена пред нелеката задача да напери оптималния баланс и да предложи еднакво добро изживяване на потребителите, независимо какво устройство използват.

Това означава, че HarmonyOS трябва да има достатъчно бърз и интуитивен интерфейс без значение дали работите с умен часовник, лаптоп или инфотейнмънт система за автомобили. Със сигурност това е голямо предизвикателство, като сега разбираме, че са стартирали финалните тестове на HarmonyOS 2.0.

Плановете предвиждат Huawei да представят официално новата версия на операционната система през септември, съобщавa GizmoChina. Все още не разполагаме са данни за подобренията, които ни очакват.

 

 

Припомняме ви, че първата версия на операционната система дебютира през август миналата година. Huawei изглежда ще следват същата стратегия и през 2020г. Ако досега водещият акцент в разработката на HarmonyOS бяха устройствата с малки дисплеи сега фокуса ще е върху по-големите устройства. 

В това число влизат лаптопи и персонални компютри, както и автомобили. През последните месеци Huawei представиха няколко много интересни устройства, които работят с Kungpeng процесори на компанията. 

Амбициозните планове на компанията да бъде по-влиятелен фактор сред лаптопите и компютрите допълнителни ще ускори работата на HarmonyOS 2.0. При всички положения намеренията на Huawei към операционната система са сериозни и тепърва ще разбираме повече за този продукт. 

Китайският производител вече регистрира на свое име няколко търговски марки като HarmonyOS Connected и HarmonyOS Linked, които тепърва ще виждаме в новите им устройства на пазара.

Едва ли ще видим смартфон с HarmonyOS 2.0 през тази година, тъй като Huawei се нуждаят от повече време, за да създадат достатъчно конкурентен софтуер.