Samsung също може да премахне зарядните от комплекта на Galaxy S30, подобно на iPhone 12

Всички потребители сме свикнали да откриваме в комплекта на новите смартфони стандартни аксесоари като зарядни, USB кабели и често аудио-слушалки. Някои производители понякога добавят и други екстри към кутиите, за да направят своите предложения по-атрактивни за потребителите. 

Един от най-големите производители в индустрията, обаче сериозно обмисля идеята да спре да добавя зарядни устройства в кутиите на смартфоните и това е Samsung. Причините за това решение са предимно икономически, но също така са свързани с редуциране на електронните отпадъци в индустрията.

Компанията продава стотици милиони смартфона всяка година и премахването на зарядните от кутиите на всеки нов модел може да има сериозно отражение върху финансите им. От една страна Samsung могат да намалят своите производствени разходи, а от друга да позиционират още по-агресивно своите смартфони по отношение на цената. 

Плановете на Samsung предвиждат новата стратегия да стане факт още в началото на следващата година, което най-вероятно означава, че Galaxy S30 ще е един от първите им смартфони, които не включват зарядно.

 

 

На пръв поглед идеята да няма зарадно в комплекта на ново устройство звучи странно. Въпреки това трябва да отбележим, че Android екосистемата предлага унифициран стандарт за зареждане. Благодарение на това можем да използваме USB зарядни на различни производители, за да зареждаме смартфоните, независимо с какъв бранд са. 

Именно заради това Samsung очакват повечето потребители да разполагат с няколко неизползвани зарядни в домовете си, които могат да им бъдат полезни, след като спрат да предлагат този аксесоар в кутиите на своите смартфони след премиерата на Samsung Galaxy S30.

Модерният дизайн също така позволява при проблем с USB кабела да го подмените с друг и да продължите да използвате същото зарядно, което допълнително улеснява потребителите. В момента се предлага разнообразие от подобни аксесоари на производители от трети страни, което предоставя значителни възможности за избор. 

Apple също не планират да включват зарядно и слушалки в комплекта на iPhone 12, а възприемането на идеята от Samsung е сигурна гаранция, че това ще стане тренд при смарфоните през 2021г.