MediaTek Helio G35 и Helio G25 са новите процесори за бюджетни смартфони на компанията

Тайванският производител продължава да работи активно, за да разнообразява своето портфолио от процесори с бранда Dimensity. Новата серия ще има ключово значение за MediaTek и желанието им да станат по-влиятелен фактор при премиум смартфоните. Все пак компанията има най-голям пазарен дял при устройствата от средния и ниския ценови клас. 

МеdiaTek ще продължи да залага на същата стратегия, както досег, предствяйки два нови процесора за смартфони от бюджетния клас.

Имената им са MediaTek Helio G35 и Helio G25. Oт компанията твърдят, че новите предложения в серията са оптимизирани за гейминг, тъй като се възползват от предимствата на технологията HyperEngine Game, съобщава GizmoChina. 

Всъщност тази иновация представлява интелигентна система за управление на системните ресурси, която осигурява достатъчна производителност дори при сериозно натоварване на хардуера.  HyperEngine Game също така се грижи за оптимизация и умно използване на процесора, паметта и GPU модула, което превръща Helio G35 и Helio G25 в чудесно решение за любителите на мобилните игри. 

 

 

MediaTek Helio P35 е произведен с 12-нанометрова технология на TMSC и разполага с осем ядра, базирани на ARM Cortex-A53 чип дизайна, които оперират на тактова честота от 2.3GHz. Графичната производителност се гарантира от IMG PowerVR GE8320 GPU с 680МHz.

Бъдещите устройства с процесора ще могат да имат FullHD дисплеи с 2400х1080 резолюция при съотношение от 20:9 и честота за опресняване от 60Hz. Предвидена е още поддръжка за максимум 6GB LPDDR4x RAM и eMMC 5.1 памет. Смартфоните с Helio P35 ще имат 25МР камери или съчетание между два сензора в конфигурация 13МР 13МР. 

Вторият нов чип на компанията е за още по-евтини устройства и е оптимизиран за HD дисплеи с 1600х720 резолюция, като в този случай камерите са лимитирани до 21-мегапикселова разделителна способност. Ако производителите заложат на два сензора ще трябва да се задоволят със съчетание от 13МР 8МР, които могат да записват 1080p клипове с 30fps. 

Първите смартфони с Helio P25 и Helio P35 вече са факт. Тoва са Realme C11 и Redmi 9A.