Acer Swift 5 (2020) е компактен лаптоп с Intel процесор от 11-та генерация, 1ТВ SSD диск и 16GB RAM

Taйванският производител представи актуализирана версия на един от най-атрактивните си лаптопи, а именно Acer Swift 5. Устройството обещава да предложи съчетание от ултратънки размери, безрамков дисплей, съотношение между екрана и тялото от 90% и по-мощен хардуер. 

 

 

Най-интересната характеристика на Acer Swift 5 (2020) определено е процесора, който вече е част от 11-то поколение на Intel и също така използва подобрените Intel Xe графични решения на компанията. Всичко това ще гарантира оптимална производителност и ниска консумация на енергия на бъдещите собственици на лаптопа.

 

Според наличните данни Аcer Switt 5 (2020) е с дебелина от 14.95 милиметра, като корпуса използва сплави от магнезий, алуминий и литий. Теглогото на устройството е по-малко от един килограм. Сензорният дисплей е с 14-инчов диагонал и поддържа Full HD резолюция, като яркостта на екрана е 300 нита.

Самият панел е покрити с антимикробиологично Gorilla Glass покритие и покрива 72% от цветовата гама NTSC, информира mspoweruser.

 

 

Вградената батерия е със мощност от 56Wh и осигурява цял ден време за работа, дори при активна употреба. Acer Swift 5 предлага с опция с 30-минутно зареждане да получите повече от четири часа време за работа.

Опциите за свързани включват USB Type-C, Thunderbolt и USB 3.2 Gen 2 портове, в допълнение към Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.0 технологиите. Новият модел работи под управлението на Windows 10 и е базиран на „Wake On Voice“ функцията, с която да го събудите с гласа си, когато екрана е изключен. 

Различните конфигурации на Acer Swift 5 (2020) включват още опция за конфигуриране на NVIDIA GeForce MX350 графика, 16GB LPDDRAX RAM памет и SSD диск с капацитет от 1 терабайт. Потребителите ще могат да избират между версии с Mist Green и Safari Gold цветове. 

Официалните продажби стартират от октомври на базова цена от €1099.

 

 

Oще от Digital: Acer представи новите си хибриди Spin 3 и Spin 5 с Wi-Fi 6