Шефът на Zoom потвърди, че видео разговорите на обикновените потребители няма да се криптират

Zoom е приложение за видеоконференция, което продължава да набира голяма популярност сред потребителите. Разпространението на коронавируса се отрази положително на бизнеса на Zoom, тъй като позволи на много хора да изпробват възможностите на платформата. 

Разработчиците вече са готови с дългоочаквания ъпдейт, който е създаден да отстрани известни проблеми със сигурността на приложението. Вече ви запознахме какви са подобренията в сигурността на Zoom 5.

0. Актуализацията ще има важно значение за бъдещото присъствие на Zoom, особено сред корпоративните потребители. 

Със сигурност най-голям интерес към ъпдейта предизвиква системата за криптиране на видео разговорите на потребителите. Това гарантира, че няма как чужди хора да имат достъп до личната ви комуникация. Както вече разбрахме, обаче тази дългоочаквана функция ще е налична само за платената версия на Zoom.

Вероятно причината е свързана с желанието на създателите на Zoom да накарат повече хора да преминат към премиум абонамент в приложението. Разработчиците дори не планират бъдеща интеграция към безплатните акаунти. 

 

 

Главният изпълнителен директор на приложението, Ерик Юан сега потвърди информацията. От думите му разбираме, че функцията за криптиране ще може да се използва само от платените акаунти. Шефът на Zoom допълни, че компанията ще продължи да работи в тясно сътрудничество с представители на ФБР и местните органи на реда. 

Според него има хора, които умишлено искат да се възползват от предимствата на Zoom за различни измами и манипулиране на потребителите. Подобни действия нямат да бъдат толерирани, тъй като ще бъдат докладвани на съответните власти. 

Това означава, че ако искате да използвате приложения за видеоконференция, което е безплатно и предлага оптимална степен на сигурност трябва да изберете конкурентни заглавия. Google Duo и Apple FaceTime са само някои от примерите за заглавия, предлагащи тази функционалност и не изискват премиум акаунт.