Шефката на AMD е най-високоплатената жена в света

Впечатляващото представяне на AMD предизвика една от най-големите кризи в историята на Intel. Компанията разшири сериозно влиянието си през последните тримесечия и вече има над 40% дял в пазара на компютри. Новата серия AMD Ryzen 4000 процесори се очаква да задълбочат конкуренцията и да принудят Intel да изгуби още повече позиции до края на 2020г. 

Главният изпълнителен директор на AMD, Лиса Су оглави класацията S&P 500 за най-богати шефове на компании през 2019г.

, която се провежда от Аssociated Press. Всъщност това е първият случай, в който жена заема лидерската позиция в тази престижна селекция. 

Конкретните данни разкриват, че Лиса Су е увеличила благосъстоянието си с $58.5 млн. през последните 12 месеца, с което изпреварва всичките си конкуренти в S&P 500 за 2019г. Работното възнаграждение за периода е $1 млн., като допълнителни $1.2 млн. идват от бонус за доброто представяне на AMD в индустрията за периода. Останалата сума от $53 млн. са дивиденти от притежавани акции. 

 

 

Съчетанието от всички гореизброени стойности позволяват на Лиса Су да спечели с $13 млн. повече от най-богатия шеф на компания от мъжки пол в тазгодишната класация S&P 500, съобщава BusinessInsider.

Toва е главният изпълнителен директор на Discovery, Дейвид Заслав. Впечатляващото постижение на шефката на AMD ѝ позволява да генерира два пъти повече пари от следващите най-добре платени дами в списъка: Мерилин Хюсон и Мери Бара, които управляват съответно Lockheed Martin и General Motors. 

Финансовите им постъпления за периода са съответно $24.4 млн. и $21.3 млн

Трябва да отбележим също, че правилните бизнес решения и успеха на AMD допринесоха за ръст в стойността на акциите на компанията на борсата от 156%. Вече се работи над нова серия процесори, както и над усъвършенствани технологии за облачен компютринг и геймърски компютри. 

В класацията попадат общо 20 жени и 309 мъже, като данните обхващат всякакви финансови приходи, бонуси и компенсации. Конкуренцията в S&P 500 се очертава да е доста сериозна и през 2020г.