Най-интересните технологични новини на 12 май в digital.bg

Instagram е изключително мощен инструмент за бизнеса, но не всички са наясно как да възползват максимално от него. Търсите начини как да получите повече последователи в Instagram?

 

Как се правят 20 000 последователя в Instagram

Има изпитани начини, които могат да ви гарантират увеличение на аудиторията ви. Кои са те ще разберете от информацията на Hopper HQ.

Смартфоните с Android са много популярни и има много причини за това.

Заради тази популярност, платформата е и обект на голям интерес от страна на хакерите.

 

 

8 полезни съвета за по-добра сигурност в смартфон с Android

Смартфоните с Android са много популярни и има много причини за това. Заради тази популярност, платформата е и обект на голям интерес от страна на хакерите.

Тъй като телефоните ни разполагат с голямо количество лични данни, е добре да се възползваме пълноценно от всички функции и опции за киберсигурност, които ни предлага Android. 

 

Специални филтри ще ни помагат да откриваме по-лесно нови приложения в Google Play

Вградената търсачка на Google Play обикновено е достатъчно добра, за да ни помогне да открием съдържанието, което искаме. Потребителите могат да намират приложения и игри съобразно техните имена, жанрове, разработчици  и много др.

Ако сте обърнали внимание колкото по-активно работите с Google Play толкова по-интересни стават препоръките на Google за заглавия, които да инсталирате.

 

 

Какво е Messenger Rooms и как да го използваме?

Наскоро Facebook обави, ще ще пусне своя услуга за групови видео разговори наречена Messenger Rooms. Идеята е платформата да бъде конкурент на услуги като Zoom, Skype и Microsoft Teams.
Съвсем скоро потребителите на Facebook ще могат да създадат стая за видео чат чрез Facebook или през приложението Messenger и да поканят 50 души, които ще могат да се присъединят към видео обаждането дори и те да нямат акаунт във Facebook. 

 

Oчаква се сериозна конкуренция между Samsung и LG в пазара на телевизори до края на 2020г.

Корейските технологични гиганти са най-големите производители на смарт телевизори в индустрията. Още в началото на годината видяхме новото поколение устройства на Samsung и LG. Това се случи на CES 2020 изложението през януари, когато двете компании разкриха интересни детайли за плановете си.

Впечатляващите им модели се отличават с ултратънки размери, OLED дисплеи, 8K резолюция и множество иновативни дизайнерски решения.

 

 

Android смартфоните с най-добри камери в света, според DxOMark

Не е тайна, че в последно време големите технологични компании инвестират най-много в камерите на своите устройства. Докато преди време виждахме надграждането на флагман смартфоните във всеки един от компонентите му, то сега най-вече това се наблюдава при качеството на снимките и видеото.