Най-интересните теми в digital.bg от 4 май

В днешно време доста хора използват PDF файловете за различни задачи. Има случаи, в които ви се налага дори да се подпишете на договор, който ви е изпратен в този формат.
В този случай ще ви се наложи физически да разпечатате файла, да го подпишете и да го сканирате отново, за да го препратите. Това разбира се е загуба на време, хартия и мастило.


За щастие в последно време съществуват доста приложения за подписване на PDF файлове, което ви позволява лесно да го направите.Как да се подпишете на PDF файл използвайки смартфон с Android

 

Xiaomi постепенно започнаха да изграждат мащабна екосистема от собствени приложения.

Собствениците на смартфоните на компанията използват заглавия като Mi Weather, MI Fit, Mi Roaming, MI Wallet и др.

По този начин Xiaomi опитват да обединят всичките си софтуерни решения в една обща платформа, която е обединена от MIUI потребителския интерфейс. Oбвиниха Xiaomi, че проследяват и събират данни на милиони потребители.

 

Каква ще е цената на смартфоните iPhone 12 5.4″, iPhone 12 6.1″, iPhone 12 Pro 6.1″ и iPhone 12 Pro Max 6.7″? Втората половина на годината в пазара на смартфони обещава да ни предложи редица интересни събития.

Samsung се очаква да представят Galaxy Note 20, като приблизително по същото време ще видим Google Pixel 5.

Другите производители на Android също ще пуснат нови модели в премиум сегмента, с които да разширят пазарния си дял.

 

USB 4 ще поддържа 8K и 16K резолюция. Потребителите разполагат с разнообразни възможности за свързване на периферни аксесоари към своите джаджи.

В момента има четири различни версии на USB 3.2, но също два USB 3.1 конектора. Другите популярни технологии за тази цел са Lightning конекторите на Apple, както и Thunderbolt, която се разработва от Intel.

Oрганизацията USB Implementers Forum вече работи усилено над USB 4.0, която ще предложи два пъти по-бърза скорост на работа от сегашната версия на технологията.

 

Един от основните фактори, които ще спомогнат за преодоляването на кризата с COVID-19  е този да стоим изолирани в домовете си, без да разнасяме заразата.

Не случайно навсякъде актуален е слогъна #ОстанетеСиВкъщи.

Дали обаче реално хората спазват тази препоръка или не. Ако попитате сто човека, данните от отговорите им ще ви дадат някаква представа за мащабите и спазването на изолацията, но не е сигурно, че те ще бъдат достатъчно обективни. Google разкри колко и къде са се движили хората в България по време на COVID-19

 

Най-добрите приложения за видео разговори, които можете да ползвате на смартфона. Приложенията за видеоразговори напоследък станаха много популярни. Много от тях подържат видеочат с повече от 8 души.

Съществуват и такива, които могат да направят връзка с над 32 потребителя. Androidpit, ни показват кои са най-добрите приложения за видео разговори, които може да изтеглите на смарт устройството си.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.