Samsung спират поддръжката на услугите MirrorLink, Car Mode и Find My Car от 1 юни 2020г.

Samsung e една от най-богатите технологични компании, която генерира приходи не само от собствените си устройства, но и от хардуера, който продава на другите производители.

Бизнес стратегията на корейския гигант е достатъчна гъвкава, за да компенсира спад в продажбите на определени продукти и да генерира приходи.

Опитите на Samsung да създадат разнообразна екосистема от софтуер и хардуер засяга и автомобилите, които вече предлагат все повече смарт функционалности на своите потребители.

Компанията предлага няколко атрактивни услуги, предлагащи бърз начин за синхронизиране и управление на мобилните устройства от инфотейнмънт системи.

Най-популярният им продукт определено е Samsung MirrorLink.

Едва ли ще бъде пресилено да кажем, че това е първия стандарт, регламентиращ умен начин за свързване на колите към интернет в индустрията.

Собствениците на автомобили биха могли да например да използват своя смартфон, за да проектират екрана на дисплея в централната конзола или да пуснат музика на аудио системата.

Днес това не звучи като сериозно подобрение, но премиерата на MirrorLink бе преди шест години.

 

 

В този контекст Samsung MirrorLink се превърна в един от първите стандарти за умни автомобили в световен мащаб.

С течение на времето станахме свидетели на много допълнителни ъпдейти, които оптимизираха работата на услугата и предоставиха още повече възможности за интеракция.

Само година след премиерата на MirrorLInk видяхме и Car Mode приложението. Неговата цел бе да се превърне в конкурент на Android Auto.

За целта Samsung бяха осигурили бърз достъп до всички функции, които е най-вероятно да използвате в автомобилите, като GPS навигация, синхронизация на мултимедийния плейър и др.

Развитието на технологиите и конкуренцията, обаче принуждават Samsung да преосмислят своите планове и сега потвърдиха, че спират поддръжката за Car Mode на 1 юни 2020г. След тази дата информацията на потребителите ще бъда изтрита от сървърите на компанията и няма да може да използвате приложението.

Samsung препоръчват да преминете към Android Auto за сходна функционалност. Датата 1 юни 2020г. ще сложи край още на MirrorLink, както и на Find My Car, което позволява да откриете локацията на своя автомобил.

 

Oще от Digital: BMW и Samsung ще представят първия електрически SUV с поддръжка на 5G през 2021г.