Най-интересните теми в digital.bg от 27 април

Facebook могат да се похвалят, че притежават най-разнообразната екосистема от приложения за комуникация в индустрията. Компанията предлага разнообразни възможности да общуваме с любимите хора от Messenger, WhatsApp и Instagram.Потребителската им база вече надхвърля 2 млрд. души, като тези приложения за ключови за бизнеса на Facebook.

Разбира се това означава, че няма как да ни предоставят още повече функции, с които да комуникираме в условията на домашна изолация. Facebook ще конкурират Zoom с новата функция за групови разговори Messenger Rooms.

 

Qualcomm и MediaTek продължават да бъдат два от най-влиятелните производители на мобилни процесори в световен мащаб.Съществената разлика между тях и водещи брандове като Huawei и Samsung е, че не разработват собствени смартфони, а единствено хардуера, който необходим за тяхната работа.

Двете компании вече представиха първите си чипове с 5G технологията и се надяват тези предложения да се превърнат в сериозен източник на приходи до края на 2020г. Конкуренцията между Qualcomm и MediaTek ще направи 5G смартфоните по-евтини

 

Wi-Fi 7 ще поддържа скорости от 30Gbps. Все още се намираме в начални етапи на популяризирането на Wi-Fi 6 в световен мащаб. Новата версия на безжичната технология тепърва ще се използва от повече IT продукти.

Tози стандарт се отличава освен с по-бърза скорост, с по-голям капацитет, но също и с по-добра енергийна ефективност от 802.11ac, който го предшества.

Максималната теоретична, която можем да очакваме от WI-Fi 6 достига до 9.6Gbps, което е с около 40% повече от възможностите на Wi-FI 5. Допълнителни оптимизации се грижат и за консумацията на по-малко енергия.

 

В последно време учени, лекари и специалисти отделят доста време в изучаването на новия коронавирус. Много от техните въпроси обаче остават без отговор.
Милиадрерът Бил Гейтс написа в блога си, че е важно да се запълнят пропоуските в разбирането на вируса, за да може най-добре да се разработят методите, необходими за преодоляване на пандемията. Има няколко въпроса, които учените си задават и все още търсят верните отговори. 6 въпроса, които са все още без отговор в борбата с COVID-19

 

Напоследък работата от вкъщи придоби голяма популярност. Това стана така поради избухналата пандемия от COVID-19 и така по-голямата част от бизнеса се пренасочи в този аспект.
Почти всяка организация работи за адаптиране към тази промяна. Въпросът обаче, при някои сектори като търговията, е как могат да преживеят тази промяна? Как технологиите ще променят навиците и методите на търговците по време на COVID-19

 

Хакерите намериха нов начин за кражба на пароли и имейли през Zoom. Със сигурност политиката на компанията върви в правилна посока, защото постоянно се развива и бързо отстранява проблеми, които се появяват следствие на актуалността ѝ към момента. За това свидетелстват всички подобрения в сигурността на Zoom 5.0 обновлението, което е налично за потребителите от средата на миналата седмица. А те не са никак малко и вече минаха 300 милион. 

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.