Най-интересните теми в digital.bg от 21 април

Смартфоните са предпочитана технологична джаджа, тъй като имат голямото предимство да бъдат навсякъде с нас в ежедневието ни. Компактните им размери улесняват носенето им в чанта или джоба, позволявайки да използваме широкия набор от функционалности във всяка ситуация.

Независимо дали сте заредили навигация, докато шофирате, четете електронна книга в метрото, слушате музика в парка, търсите информация в интернет винаги можете да разчитате на смартфоните. Как да гледаме онлайн телевизия на телевизор без смарт функции

 

България е имала най-нисък процент в онлайн пазаруването в Европа през 2019г.

, според Eurostat Все повече хора пазаруват онлайн, като за някои това може дори да се нарече хоби. Купуването на стоки от интернет е бързо, удобно и в повечето случаи изисква няколко кликвания.

Популярни платформи като PayPal също са важен елемент от целия процес, тъй като гарантират сигурността на паричните трансфери. Мобилните устройства са друг важен елемент, който кара повече хода да използват услуги за онлайн шопинг в ежедневието си.

 

Видеоконферентните разгоори се утвърдиха като предпочитано средство за комуникация. Социалната дистанция заради COVID-19 е сериозна предпоставка трафика на подобни платформи да продължи да се увеличава.

Този тренд не е ограничен единствено до бизнес разговорите, но също така обхваща и личната комуникация на потребителите. Изолацията на милиони хора създава сериозно претоварване на сървърите на технологичните компании, които продължат да отчитат внушителни посещения в продуктите си. Ето кои са Топ 10 на най-сваляните приложения за Android и iPhone

 

Новите флагмани на Samsung предлагат сериозни подобрения, спрямо своите предшественици, които видяхме през 2019г. Една от най-интересните характеристики на Galaxy S20 Ultra определено е 108-мегапикселовата камера.Tова е 1/1.33″ сензор с f/1.8 апертура, PDAF автофокус и оптична стабилизация на изображенията.

Всъщност Galaxy S20 Ultra е първият смартфон на корейския производител, който има камера с толкова висока резолюция. Samsung нямат намерение да се ограничават до тази технологията и имат доста амбициозни планове за развитие на бизнеса си с камера сензори за смартфони.Samsung разработва 600MP камера за смартфони

 

В днешно време нормалният ритъм на живот е нарушен от COVID-19 заразата. Ежедневието на хората е по-различно и всеки се опитва да се пригоди към ситуацията по възможно най-добрият начин. Всякакъв тип забавления или събития са забранени за да се избегне струпването на много хора на едно място. Следващият тренд в Zoom и останалите приложенията за видео разговори ще са онлайн сватбите

 

Как да променим размера на шрифта или да увеличим мащаба на дисплея на смартфон с Android Android устройствата ви позволяват впечатляващо количество от функции и персонализации, като не говорим само за мелодии и картинки. Тук можете да промените размера на шрифта, използван в менютата. Това ще ви помогне за търсения в интернет , когато изпращате имейл или когато пишете текст. Това ще ви бъде от полза, ако намирате, че текста на устройството ви е твърде малък.

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.