Samsung регистрираха рекордни 5G скорости от 8.5Gbps между няколко устройства при тестове

Samsung Electronics е технологичен гигант, който има силно влияние в почти всяка пазарна ниша в технологичната индустрия.

Корейската компания не крие амбициите си да се превърне в глобален лидер в разработката и популяризирането на 5G технологията. Сега от Samsung се похвалиха, че са постигнали най-бързите 5G скорости в света от 8.5Gbps по време на лабораторни тестове.

Демонстрациите са извършени в 800MHz mmWave спектъра с MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) технологията и Samsung 5G mmWave Access модул. Този хардуер включва радио и антена компоненти в един чип.

По време на тестовете специалистите на Samsung Electronics използват две устройства, получавайки максимална скорост от 4.3Gbps и общо 8.5Gbps между два приемника. За да постигнат тези резултати от Samsung използват последните иновации в сферата на Carrier Aggregation и MU-MIMO иновациите.

Възможността за споделяне на оптимална скорост между няколко устройства има ключово значение за изграждането на 5G инфраструктурата по цял свят. Традиционната комуникация с приложения и видеоконферентни разговори няма да са единствените продукти с ползи от 5G иновациите. 

 

 

Мобилните оператори ще имат достъп до mmWave спектъра, което ще им позволи да предоставят услуги за 5G телекомуникации, 8K видео стрийминг, виртуална и добавена реалност. Това са сегменти, които са водещи приоритети в стратегията на Samsung, което важи и за 5G mmWave технологията.

В момента компанията поддържа мрежа от производствени съоръжения и изследователски центрове в Южна Корея, Япония, Канада, Нова Зеландия и др. Всъщност вече видяхме първите смартфони на Samsung, които поддържат Sub-6GHz и mmWave 5G спектъра и това са Galaxy S20 и Galaxy S20 Ultra.

Samsung вече се превърнаха в лидери във въвеждането на 3.5GHz 5G мрежите, които вече са налични в родната им страна и се използват от над 4.6 млн, активни абонати. Интеграцията на mmWave инфраструктурата в САЩ е дълъг процес, който ще гарантира дългосрочните позиции на Samsung в този технологичен сектор. 

Европейските държави също вече инвестираха сериозни средства за изграждането на единна 5G мрежа на континента, но разпространението на коронавируса ще забави драстично плановете им. Независимо от текущите проблеми е факт, че 5G технологиите на Samsung ще имат силно присъствие в ежедневието ни.