MoreApps е безплатно решение за достъп до всички приложения за нови Huawei смартфони без GMS

Huawei се превърнаха в първият водещ производител на смартфони, който бе лишен от лиценз за Android. Търговските санкции на американското правителство създадоха сериозни проблеми за компанията през 2019г. За съжаление на Huawei тази тема продължава да бъде актуална и днес, което ги накара да разработят собствен онлайн магазин за приложения с името AppGallery. Китайският производител продължава да работи усилено, за да увеличи съдържанието и да гарантира, че приложенията на най-големите разработчици са достъпни в новия им портал.

 

 

Безпрецедентните санкции срещу Huawei доведоха до ситуация, в която смартфоните представени от компанията след май 2019г. нямат достъп до Google Mobile Services (GMS). Всъщност това е колекция от приложения и услуги, гарантиращи най-базовите функционалности на устройствата. Този софтуер е предварително инсталират на смартфоните и има ключово значение от екосистемата, която превърна Android в най-популярната мобилна операционна система. Huawei също така вече разработват собствена алтернатива на Google Play Services, която се казва Huawei HMS Core.

 

 

Ако сте собственик на ново устройство на Huawei, което не използва GMS има лесен начин как да преодолеете ограниченията и инсталирате всички приложения, които желаете. Включително и тези на Google. Първият вариант е да копирате съдържанието от стария на новия смартфон, което освен инсталирания софтуер ще прехвърли контакти и паролите ви за различните акаунти. Можете също така да проверите дали приложението, което търсите е налично в AppGallery, където постоянно се ъпдейтва наличнитото съдържание.

 

 

Съществува и още по-добър вариант, който се казва MoreApps. За да се възползвате от тази възможност трябва да стартирате AppGallery и да потърсите във вградената търсачка „Мore Аpps“. След като откриете приложението го инсталирате на смартфона, като ще бъдете подканени да въведете и държавата, в която се намирате. Разрешете достъп до локацията и открийте жеалния от вас софтуер в богата колекцяи на More Apps. Потребителите ще имат достъп до различни вънщни връзки към легитимни източници, които предлагат приложението, което искате да инсталирате на нов смартфон на Huawei.