ОnePlus 8 Lite ще бъде представен като OnePlus Z

Вече ви информирахме, че премиерата на OnePlus 8, ОnePlus 8 Pro и OnePlus 8 Lite ще е в средата на април. Остава само да получим потвърждение за конкретната дата, на която ще бъдат представени устройствата. Популярният блогър Макс Вайнбах разкри интересни детайли, от които разбираме, че OnePlus 8 Lite всъщност ще дебютира на пазара с името OnePlus Z. Това решение на компанията е вдъхновено от желанието да представят актуализирана версия на OnePlus X, който бе представен преди пет години.

 

Другите два модела от серията ще запазят очакваните си имена: OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro. Все пак ОnePlus Z ще бъде най-евтиният смартфон от гамата и ще може да се купи по-евтино от OnePlus 7T, чиято базова версия струва около $599. Новото устройство вероятно ще е достъпно на пазара за около $450. По този начин смартфона ще се превърне в конкурент на Google Pixel 4a XL, както и iPhone 9, чиято премиера засега е отложена заради пандемията от коронавирус. Вече знаем и част от спецификациите на OnePlus Z.

 

 

Очаква се дисплеят на OnePlus Z да използва AMOLED технологията и да е с големина от 6.4 инча. Вероятната резолюция ще е Full HD , като в централната част има малък отвор за селфи камерата. ОnePlus Z ще има честота за опресняване на кадрите от 90Hz и ще се захранва от MediaTek Dimenstity 1000 процесор, който ще е допълнен от 8GB RAM. В задната част ще има тройна камера, която ще предложи съчетание между 48МР, 16МР и 12-мегапикселови обективи, съобщава GizChina.

 

Всъщност MediaTek Dimensity 1000 е процесор, който има четири 2GHz ядра, които са допълнени от същия брой, но с работна честота от 2.2GHz. Интеграцията на този чип означава, че устройството ще поддържа 5G технологията, което се очертава като една от най-интересните му характеристики. Батерията ще е със заряд от 4000mАh и ще предложи опция за 30W бързо зареждане. ОnePlus Z ще е достъпен в конфигурации със 128GB и 256GB вградена памет.

 

Oще от Digital: Как OnePlus ще подобрят камерите на смартфоните си през 2020г.