Най-интересните теми в digital.bg от 2 април

Популярността на достъпните смартфони продължава да расте непрекъснато. Хардуерът на тези телефони е много по-добър спрямо преди няколко години, но все пак не е подходящ за най-тежките игри. Това обаче не означава, че изобщо не могат да се играят игри на по-евтини телефони. Напротив, има доста интересни игри за Android, които са подходящи и за смартфони с по-слаб хардуер.

What Mobile ни запознава с няколко подобни заглавия. Ето няколко интересни игри за по-слаби смартфони.

 

Какво представляват респираторните апарати и как работят? Респираторите извършват важни медицински операции, поемайки изцяло процеса на дишане, когато заболяването засегне силно работата на дробовете. Предоставянето на допълнителен източник на кислород е ключово за пациентите с COVID-19 в по-напреднала фаза и им предоставя ценно време да се възстановят и преборят инфекцията. Нуждата от подобно оборудване възниква, когато белите дробове не са в състояние да извършват своята естествена функция на поемане на кислород и издишване на въглеродния диоксид. Ролята на респираторите е да изпълняват функциите на дихателна система, докато се стабилизира състоянието на пациентите.

 

Има много начини да конвертирате PDF документ в желания от вас формат. Може да използвате онлайн услуга или програма, която сте инсталирали на компютъра си. В тази връзка е добре да знаете, че въпреки че онлайн услугите за преобразуване на PDF файлове са удобни, те не покриват нуждите ни за поверителност и сигурност, тъй като трябва да качим нашите файлове на сървъра на компанията, която ги поддържа. Ето защо е препоръчително да се използва настолен софтуер. Най-добрият софтуер за конвертиране на PDF файлове за Windows 10

 

Microsoft изглеждат да предоставят най-актуалната информация на своите потребители директно на началния екран на устройствата им. Компанията вече работи усилено над ново приложение, което се казва News Bars но все още е в бета фаза. Идеята е да виждате допълнителна емисия с новини на компютрите с Windows 10, която агрегира най-актуалната информация съобразно локацията, в която се намирате. Предвидени са и много допълнителни опции за персонализация на съдържанието. Microsoft представи иновативно приложение за четене на новини в Windows 10.

 

Google разработва изкуствен интелект, който може да играе всички игри на конзолата Atari. Компанията на Google за изкуствен интелект DeepMind разработи система, която може да играе всички 57 игри на ретро конзолата Atari 2600. Той също така е способен да надмине средните рекорди, които човек може да постигне на самите игри.

 

Google Hangouts и Skype не са толкова популярни услуги, колкото преди. Въпреки това те все още имат своите фенове, които ги използват както за лична, така и за бизнес комуникация. Основната цел и на двете чат услуги е една и съща, но има много разлики между тях по отношение на функциите, които предлагат. Какви са приликите и разликите между Google Hangouts и Skype?

 

Очаквайте още интересни новини и видео премиери от Digital.bg.