Huawei P40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark

Huawei P40 Pro е нов премиум смартфон на китайският гигант, който предлага впечатляващи характеристики. Устройството има Kirin 990 5G процесор, 6.58-инчов OLED дисплей и двойна селфи камера вградена в екрана. Любителите на мобилната фотография с радост ще научат, че това е смартфона с най-добрата камера в индустрията.

Заключението е на специалисти от DxOMark, които след серия от мащабни тестове поставят крайна оценка от 128 точки. Това е най-добрият резултат отчитан досега в базата данни на DxOMark.

 

Следващите три устройства, които попадат в класацията са OPPO Find X2 Pro (124), Xiaomi Mi 10 Pro (124) и Huawei Mate 30 Pro 5G (123). Новият модел на компанията демонстрира впечатляващ резултат от 140 теста на самостоятелния тест за фотография. Така изпреварва другите най-добри модели по този показател с повече от шест точки. Според DxOMark представянето на смартфона на видео предизвикателството им е достатъчно да му дадат финална оценка от 105, което също е рекордно постижение за мобилната индустрия, съобщава NotebookCheck.

 

 

Впечатляващото представяне на Huawei P40 Pro продължава и при селфи тестовете, където отчита 103 точки и така изпреварва Huawei Nova 6 5G (100). Oсновната камера на смартфона използва 1/1.28″ Quad-Bayer сензор с 50-мегапикселова резолюция и е базиранa на Pixel Binning технологията. Самият обектив включва f/1.9 апертура и номинално фокусно разстояние от 23mm, като въпреки размерите си поддържа и оптична стабилизация на изображенията. В задната част има още един 40-мегапикселов 1/1.54″ Ultra-Wide камера модул, който е в състояние да прави впечатляващи снимки при ниска oсветеност.

 

Huawei P40 Pro има телефото камера с петкратно оптично мащабиране и използва софтуерни системи като „Field-Of-View“ и AI RAW. Tези иновации помагат за приближаването на обекти, но също и за боке ефектите, които също са без аналог сред устройствата с Android. Специалистите от DxOMark остават приятно изненадани от почти всеки аспект от работата на камерите в новия премиум модел на Huawei. Ако сте потребител, който държи на безкомпромисното качество ви съветваме да обърнете внимание към Huawei P40 Pro, който не само, че няма да ви разочарова, а ще ви впечатли с възможностите си.