Шефът на Huawei потвърди, че пандемията от COVID-19 няма да повлияе върху продажбите на Huawei P40 и P40 Pro

Само преди часове ви информирахме за най-интересните функции в смартфоните Huawei P40 и P40 Pro. Флагманите на компанията предлагат уникално съчетание от характеристики, които ще ги превърнат в един от най-добрите смартфони през 2020г. Един от страничните въпроси свързани с флагманите е дали световната пандемия от COVID-19 ще се отрази негативно на стоковата им наличност. Лично шефът на Consumer Business Group дивизията на китайския гигант Ричард Ю коментира ситуацията и потвърди, че това няма да се случи.

 

Той увери потребителите, че няма да има недостиг на компоненти и проблеми с производството на Huawei P40. От думите ну разбираме, че Huawei са се подготвили подобаващо за премиерата на дългоочакваните си устройства. Ричард Ю допълни, че COVID-19 няма да засегне доставките на смартфоните. Причината e, че въпреки коронавируса реалното производство е стартирало още през последното тримесечие на 2019г. Така компанията е гарантирала достатъчно налични бройки на устройствата навреме за световната им премиера.

 

 

Ричард Ю допълни още, че производството е започнала преди приблизително четири месеца и се надяват COVID-19 да не бъде пръчка за високите продажби на устройствата. Все пак Huawei няма да избързват и ще изчакат да се нормализира обстановката на европейския пазар. След като бъдат премахнати ограниченията за пътуване и карантината за милиони граждани на европейския континент ще бъдат стартирани официално продажбите на Huawei P40 и P40 Pro в Европа. Дотогава смартфоните ще са налични в Китай.

 

Шефът на Consumer Business Group уточни, че постепенно ситуацията в страната се нормализира и очакват голям интерес към новите си устройства от висок клас. Ричард Ю определи Huawei Mobile Services (HMS) ще продължат да имат ключово значение за стратегията на Huawei в мобилната индустрия. Все пак компанията поддържа непрестанна връзка с Google и се надяват търговските санкции срещу тях да бъдат премахнати. Ако това не се случи Huawei ще се фокусират изцяло върху подобряването на услугите HMS.

 

Oще от Digital: Световна премиера на Huawei P40 Pro – първи впечатления от флагман смартфона