EMUI 11 ще позволи да регулираме чувствителността на жестовите команди

Google вече започнаха да работят над Android 11 и представиха първата бета версия до разработчиците. Официалната премиера на операционната система ще е през есента, заедно с Google Pixel. Eдно от водещите подобрения, които ни очаква в Android 11 e подобрената система за навигация с жестови команди, която доразвива концепцията въведена от Android 10. Оказва се, че Huawei също експериментират с нова функция в EMUI 11, която ще улесни начина, по който потребителите сърфират в менюто на смартфоните.

 

 

Китайският производител разработва допълнителна възможност за регулиране на чувствителността в „Side Return“ функционалността на EMUI 11. Всъщност тази функция ще позволи на собствениците на смартфони с логото на Huawei да коригират чувствителността на устройството при плъзгане на пръста напред назад и от двете страни на дисплея. Интеграцията на тези подобрения в „Side Return“ допълнително ще редуцират броя на грешни движения при навигация на устройствата, съобщава GizmoChina.

 

 

Това важи особено за смартфоните с извити дисплеи, които Huawei предлага на пазара. Можем да очакваме и допълнителни софтуерни оптимизации, които допълнително да подобряват начина, по който работи „Side Return“. ЕМUI 11 също така ще взаимства и други функции, които ще намерят място в Android 11. Официалната премиера на интерфейса ще е през есета и вероятно ще е свързана с представянето на Huawei Mate 40 смартфоните. Тепърва ще разбираме какви други подобрения ни очакват в EMUI 11.

 

Oще от Digital: EMUI 10 вече се използва от 50 млн. потребители на Huawei

TagsEMUI