На живо: Роджър Федерер – Новак Джокович 3:2

Две от живите легенди на тениса Роджър Федерер и Новак Джокович се изправят един срещу друг в последен мач от груповата фаза на Финалите на АТР в Лондон. Битката помежду им започва в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчена на живо по MAX Sport 1.

ПЪРВИ СЕТ

Джокович реализира бекхенд-уинър по диагонала и заби първия си ас, но когато не вкарваше първия си сервис, Федерер успяваше да влезе в разиграване и да затруднява сериозно съперника от основната линия. Грешка от форхенд на сърбина даде шанс за пробив, но той впоследствие се избави от повече неприятности, натискайки бекхенда на Маестрото.

Великият швейцарец значително по-лесно спечели своето първо подаване с доста по-къси точки, като също отбеляза първия си ас.

Джокович отново не бе убедителен на сервис, но нивото на Федерер от основната линия бе забележително, а бекхендът му пронизваше по отличен начин защитата на съперника. Маестрото направи пробив на нула с типичния си стил на ранно взимане на топката и пределна агресивност в отиграванията – 2:1. Джокович направи хубав форхенд-уинър по обратния диагонал и минаващ бекхенд край мрежата, за да поведе с 15-30 в следващия гейм, но сервисите на Федерер след това го изведоха до затвърждаване на брейка.

Ноле също повиши агресията от форхенд на свое подаване и въпреки че отново имаше трудности, все пак намали изоставането си на 3:2.

ПРЕДИ МАЧА

Както е известно, победителят от този дуел ще се класира на полуфиналите в заключителния турнир, а загубилият ще отпадне от надпреварата. По-рано през деня Матео Беретини постигна почетна победа със 7:6(4), 6:3 над Доминик Тийм и стана пърият италианец с успешен двубой на Финалите на АТР, докато австриецът вече си беше гарантирал прогрес към елиминациите в Лондон.

За 49-и път един срещу друг се изправят исполините на съвременния тенис, а залогът за Джокович не е само участие на полуфиналите. Ако спечели титлата в английската столица за шести път в кариерата си, той ще има шанс да завърши годината на върха в световната ранглиста (стига Рафаел Надал да не стигне финала).

Ноле води с 26-22 победи, като последниет пет сблъсъка помежду им отидоха именно в неговата сметка, както и 9 от предишните 11. Един от най-паметните ще остане финалът на “Уимбълдън” 2019, когато сърбинът триумфира драматично с тайбрек при 12:12 в решителния пети сет, а преди това бе отразил два мачбола на ретур.