Когато победителката в конкурса за красота свали грима си, съдиите паднаха от изненада (Снимки):

Съвременното общество ни налага ценности, които понякога са спорни – в стремежа си да се движим по модния гребен, понякога сляпо подражаваме на налаганите ни тенденции, вместо да търсим и да изразим себе си. Тази история е ярко доказателство за това, че нещо в обществото ни може би не е наред:

Илая Дягилев от Казахстан е на 22 години. Той е модел, участва във фотосесии и излиза на подиума. Но преди няколко месеца той и негови приятели започнали необичаен спор, който накара целия свят да говори за него.

 Именно за него ще ви разкажем днес …

Илая Дягилев

модел от Казахстан

Младият мъж искал да докаже на приятелите си, че съвременната масова мода превръща момичетата в еднотипни, празни личности. И за да потвърди истинността на думите си, Илая решил да вземе участие в един от конкурсите за красота , преоблечен като момиче .

мъж модел

В крайна сметка Илая стигнал до самия финал на Miss Virtual Kazakhstan, което му позволило да спечели спора.

мъж с нежни черти

Запознайте се – това е Арина Алиева, която веднага спечели интернет аудиторията на конкурса за красота. Сред повече от 4000 кандидатки според резултатите от гласуването тази красавица беше сред най-добрите. Но никой дори и не подозираше, че под умелия грим и перука се крие мъж!

мъж в женски образ

мъж преоблечен като жена

Но титлата за красота не била нужна на Илая. Ето защо, отивайки на финала, той признал всичко и друго момиче спечелило на негово място.

мъж в кожени дрехи

мъж с кожено яке

– Самият аз винаги съм защитавал естествената красота. Сега можете сами да видите, че много момичета са от един и същи тип, всяка е боядисана еднакво, обличат се еднакво и смятат, че ако следват тенденциите, значи са красиви. Не мисля така! – казва Илая.

мъж в камуфлажни дрехи

Обобщавайки експеримента, мъжът заключил: „Бях приятно изненадан, че мнозина подкрепиха моето действие. Не призовавам никого да лъже или да се преоблича като жена, искам да насоча вниманието на обществото към факта, че не е важен еднаквият стандарт, а естествеността и индивидуалността на всеки човек са необходими. Красиво и модерно не е това, което се показва някъде, а това, което е подходящо за вас.

красив мъж модел

А вие какво мислите за този шеговит експеримент?