Какви родители сте според зодията: Телец-Родени за родители, Близнаци-Най-забавните и отдадени родители

Да си родител е ценен дар, който преди всичко е голяма отговорност и трябва да знаете, че някои о тзодиите твърде добре се справят с тази задача. Ето вижте сами за вашата зодия:

 

Овен

Спадащ към групата на огнените знаци, Овенът е родител, който пламенно организира всяко нещо, свързано с децата – частни уроци, излети, екскурзии, покупки.

Той е амбициозен и силен, като се надява да предаде тези свои качества и на наследниците си. Иска те да се вдъхновяват от успехите му.

Овенът е готов да запише детето си на различни занимания, докато заедно стигнат до това, което най-много му се отдава. Заради силната си воля обаче често може да му налага своето мнение.

 

Телец

Хората с тази зодия са родени за родители. Те обичат децата и винаги са готови да им помогнат със съвет. Всеки малчуган, който има Телец за родител, никога няма да се почувства разочарован от него. Той обича да прекарва времето си със семейството и отделя от свободното си време, за да угажда на децата.

Телците имат безкрайно търпение. Това му носи и някои пререкания с половинката, защото го кара да бъде мекушав и да позволява своеволия на децата.

 

Близнаци

Едни от най-забавните и отдадени родители. Те се адаптират лесно към всяка една ситуация и комуникират добре с децата си. Това се дължи на тяхната силна връзка. Близнаците винаги се жертват за тях и им обясняват нещата такива, каквито са. В някои моменти самите те се държат като малчугани и забавляват цялото семейство.

Единствено двойствената природа на този знак може да причини проблеми, защото кара Близнаците да си сменят мнението много често.

 

Рак

Може да се каже, че те са най-разбиращите родители. Раците са доста емоционални и това прави общуването с техните деца невероятно. Имат силна интуиция за наследниците и половинката си, познават добре техните нужди и ги подкрепят безрезервно.

Раците поставят желанията на децата на първо място и ги насърчават в това, което искат да правят. Никога не биха ги подтикнали да изберат професия, която не харесват.

 

Лъв

Те са горди и себелюбиви родители, разбира се. Винаги се стремят да са на първо място, същото искат и за децата си. Обичат да празнуват всяко тяхно постижение, за да ги направят по-уверени в себе си.

Въпреки че показват любовта си, Лъвовете понякога глезят децата си и пренебрегват желанията им, за да изпълнят своите амбиции.

 

Дева

Те са практичните родители в зодиака. Имат всички качества, за да се справят отлично с отглеждането на децата. Знаят какво точно да направят, за да може те да вървят напред в живота.

Недостатъкът на Девите е, че са доста критични към себе си и децата, което може да доведе до проблеми с доверието между тях.

 

Везни

Представителите на този знак държат на това децата им да получат добро образование и морал. За тях те водят до успешното им бъдеще. Подобно на Рибите, те са много строги и не уважават мнението на своите наследници. Така може да им забранят да се занимават с любимия спорт, защото не го харесват или имат други планове за свободното им време.

 

Скорпион

Хората с тази зодия се управляват от планетата Марс. Те са ясно изразени като личности и искат да имат решаваща роля в развитието на своето дете. Скорпионите са чувствителни, но не го показват и искат да изглеждат строги пред наследниците си. Не приемат оправдания и дори имат определени правила, които те трябва да спазват.

Разбира се, като всеки добър родител, те правят подаръци на своите малчугани, но само ако са заслужили, за да не ги разглезят прекалено.

 

Стрелец

Децата, чиито родители са със зодия Стрелец, ги смятат за много готини. Тези родители наистина са такива, защото гледат да са либерални и им дават пълна свобода. Стремят се да им предадат своята любов към пътуванията и опознаване на нови култури, да са добре информирани за онова, което ги очаква. Тоест да ги подготвят за това, че животът не е само „цветя и рози“.

 

Козирог

Хората с тази зодия правят всичко възможно за децата си и не приемат критики за тяхното отглеждане, защото имат самочувствието, че се справят отлично като родители. Практични, търпеливи и внимателни, Козирозите винаги помагат на своите малчугани за уроците и държат те да се образоват добре. Понякога може да прекаляват с частните уроци и извънкласните занимания, което да лиши децата им от игрите и забавленията на тяхната възраст.

 

Водолей

Най-спокойните като родители от зодиака. Те държат децата им да имат независимост, не ги глезят, нито ги насърчават да споделят с тях. Ето защо постигат по-силна връзка със тях чак след като те станат тийнейджъри или се изнесат от вкъщи. От друга страна пък децата лесно напускат родния дом и се адаптират в нова среда.

Недостатъците на Водолеите са, че понякога са разсеяни и хаотични. Поради тази причина могат да забравят своите обещания към децата или да пропуснат важен момент в живота им.

 

Риби

Хората с този воден знак са изключително любящи родители. Подобно на Раците, които насърчават децата си да развиват своите заложби, Рибите също държат на творчеството. Те са много чувствителни, добродушни и държат на приятелите си, като се стремят да развият тези качества и у своите наследници. Понякога са снизходителни и си премълчават за някои бели.