Човекът, който е на 50, но изглежда на 20, яде по 6 яйца на закуска! Ето каква е тайната му:

Той е истинска сензация в социалните медии, а някои го смятат за чудо на природата . Дали това наистина е така? Чуандо Тан (Chuando Tan) е фотограф от Сингапур, който привлича вниманието на целия свят върху себе си, като заснема не само други хора, но и себе си. „И какво нередно има в това?“, ще попитате.

Ами ще разберете, ако погледнете снимката на този човек в неговия паспорт.

 Чуандо е роден през 1967 г., т.е. сега е на 51 години, но изглежда на не повече от 20. Каква е тайната му?

Днес решихме да разкрием за вас  тайната на Чуандо и да разберем как живее, какво прави и как се храни съвременният “ Дориан Грей „. Може би ще успеем да разберем тайната на вечната младост ?

Как започва всичко?

Чуандо Тан

Известно е, че сингапурецът е работил като модел през 80-те, а през 90-те години успява да пробие като поп-певец. Но кариерата на сцената му не трае дълго, затова Тан избра друга професия – фотография. Веднъж Тан публикува снимки не на работата си, а на себе си. И тогава започва всичко.

„Регистрирах се в Instagram по съвет на мой приятел, защото фотографът трябва да е социално активен. За да покажа в акаунта част от работата си, качих няколко снимки и на самия мен, за да споделя мислите си с другите“, споделя фотографът в едно от интервютата си.

Както потребителите забелязали веднага, Тан изобщо не се променял и изобщо не изглеждал като човек на 51. Някои хора смятат, че става дума за генетика. Други – че причината е мястото му на пребиваване, защото в Сингапур въздухът е чист, медицината –  добра, а храната – качествена. Но, за да узнаем със сигурност, нека видим как фотографът прекарва деня си.

Яде 6 яйца за закуска

сандвич с яйце

 

Тан се придържа към принципа “ Вие сте това, което ядете “ и вярва, че състоянието и външният вид на тялото са 70% зависими от храната и 30% – от упражненията. Ето защо той яде 6 рохко сварени яйца за закуска, от които само 2 са с жълтък (заради холестерола). Добавя още чаша мляко и понякога – авокадо с плодове . Това му дава нужния запас от протеини и енергия , за да започне деня си.

Освен яйцата през деня той яде пилешко месо с ориз , зеленчуци на скара или рибена супа със зеленчуци. „Сладоледът е моята слабост, така че понякога го ям, но само сутрин“, казва фотографът. Той също така избягва кафе и чай, но пие много вода. Не пуши и не приема алкохол, но вечер яде салата от пресни зеленчуци.

Отделя около 90 минути за тренировки всеки ден.

тайната на младостта

4 пъти седмично (или най-малко 3 с по-висока интензивност) Тан намира време да прави силови тренировки, които отнемат не повече от 30 минути. Кардиото винаги следва тренировките за сила, въпреки че поради нараняване на коляното той не тича, а ходи бързо на бягащата пътечка. Опитва се да плува всеки ден: отива в басейна вечер и плува около час.

Прави само това, което харесва

Чуандо Танг и младостта

Може да изглежда тривиално, но колко хора всъщност правят това, което искат? Може би това е тайната на младостта ? В края на краищата, това, което правите, оказва влияние върху психиката и следователно върху цялото тяло.

„Опитах много различни работи и се спрях на това, което наистина харесвам. Обичам хората, харесва ми да общувам, да правя снимки. Ако вършите това, което не ви харесва, тогава ще се чувствате зле, а така определено няма да помогнете на здравето си“, казва Тан.

Не използва продукти за грижа за кожата.

вечно млад

Някои смятат, че сингапурецът си е правил пластични операции  или явно използва някаква специална козметика . Но ето какво казва той: „Аз имам чувствителна кожа, така че има само 2 средства, които използвам всеки ден: гел за измиване и хидратиращ крем за лице“ .

Веднъж му подарили сеанс с ботокс , той опитал, но не харесал ефекта, така че повече не отишъл на козметик. Но Танг признава, че боядисва косата си, тъй като сивите кичури напомнят за себе си понякога.

Не ляга късно

тайната на младостта

Всъщност, той се опитва да не ляга по-късно от 23:00 часа и да става рано всеки ден. Тан е сигурен, че нощната работа или гледането на филми късно след полунощ определено не са от полза за здравето. А за да е сънят му с високо качество, той спира да яде 5-6 часа преди лягане.

„Повярвайте, ранното лягане вечер ви се отплаща. След като сте се наспали, можете да свършите много повече през деня, отколкото ако работите през нощта „, казва Чуандо.

И така, каква е тайната?

Както често се случва, всичко е просто: любима работа , правилно хранене , добър сън и спорт . Джаред Лето , Крис Евънс , Марго Роби и много други известни хора се придържат към подобна ежедневна практика. Трябва да признаете, че всички те изглеждат по-млади от възрастта си, въпреки че, както се твърди, не са посягали към пластичната хирургия. Но кой знае. Какво мислите?

Коментари