Натали Портман с покоряващо красива рокля във Венеция (снимки)

Портман се появи в блестяща златиста рокля Gucci с дълбоко деколте и дебел сребрист кант. Талията ѝ бе подчертана с черен кадифен колан с панделка и катарама.

Филмът „Сияен глас“ („Vox Lux“), показан в рамките на конкурсната програма, започва със сцена на масово убийство през 1999 г.

в гимназия в САЩ.

1999 е и сред най-тъжните години, свързани с убийство в учебно заведение – в гимназията в Колъмбайн в Колорадо 12 ученици и учител са застреляни от други двама ученици.

„Израснах в Колорадо, живеех в Колъмбайн – заяви на пресконференция Брейди Корбет, който бил 10-годишен по време на масовото убийство. – Това беляза живота ми, но реших да не фокусирам изцяло вниманието си върху събитието, а да потърся някои обобщения.“

„Сияен глас“ е вторият пълнометражен филм на младия режисьор след „Детството на един водач“, излязъл по екраните през 2015 г. Корбет поясни, че новият му филм е свързан също с атентатите в Париж през 2015 г.

„Работех над „Детството на един водач“ в Париж – разказа той. – Живеех там по време на нападенията в концертната зала „Батаклан“. По онова време детето ми бе на 5 месеца. Съпругата ми и аз бяхме потресени. Сякаш всичко се случи в градината ми – посещавахме няколко пъти седмично един от ресторантите, станали обект на терористичните атаки.“

С убийството във филма започва представянето на историята на Селест – гимназистка, която е тежко ранена по време на нападението. Песен, която тя написва по повод масовото убийство, я превръща в поп икона. В образа на Селест като дете е Рафи Касиди, а в образа ѝ като възрастна – Натали Портман, пише Франс пре, цитирана от БТА.