Криско пее на фестивал с кебапчета и плескавици

Криско ще даде старт на най-мащабния фестивал у нас през изминалите две години „България Мези“ с голям вечерен концерт в парк „Ротонда“ в Банкя на трети май от 20 ч. Фестът на балканската скара и тази година ще предложи много изненади и игри с атрактивни награди, а топготвачи ще приготвят на място специалитети, които ще могат да опитат стотици софиянци, любители на кулинарните изкушения за празничните дни в

Банкя от 3-ти до 7-ми май.

И тази година основен акцент в програмата са патриотичните спектакли и игри, които ще бъдат дело на мобилно читалище „Бащино огнище“ и неговия създател Ивайло Шопски. Посетителите ще могат да се пренесат

назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.

Със свой концерт Криско ще открие феста, в следващите дни ще бъде последван от вечерни спектакли на легендите от „Сигнал““ оркестър „Канарите“, сръбските звезди Бобан Здравкович и Стоя. Хората ще могат да се насладят и на изпълненията на Монти от „Айс крийм“, група „Хоризонт“, Андреас и „Виво Монтана“, като всички концерти на певците са подарък за гостите и са с вход свободен.

Организаторите от Фондация „Румънеца и Енчев“ си партнират за фестивала със Столична община и район „Банкя“. Наред с хубавата музика „Банка Мези“ традиционно ще предложи на всички посетители богати празнични щандове с гергьовски изкушения, като чевермета, месни деликатеси и кулинарни изненади, приготвени от най-добрите майстори готвачи на Балканите.

С „Банкя Мези“ стратира национално турне „България Мези“, което ще продължи и в Пазарджик, Пловдив, Свиленград, Стара Загора, Добрич, Варна и Бургас, както и в някои морски курорти.

свързани новини