Нова връзка, нов секс: колко време изчакват двойките, преди да консумират взаимоотношенията си

Близо 50% от двойките със стандартна полова ориентация изчакали от една седмица до месец, преди да се отдадат на сексуални наслади с партньорите си, съобщи сайтът Фокс Нюз.

Проучването обхвана 1000 американци и европейци в сайта за лекарски консултации „Dr.Ed.com“.

Около 21% от двойките чакали близо 2 месеца, а 10% – до половин година.

Едва 18% от мъжете и жените в изследването признаха, че са правили секс с половинката си преди края на първата седмица от запознанството им.

Терапевтът по връзки между партньорите д-р Пол Хоукмайър каза, че първият сексуален контакт е от значение, защото хората прилагат опита от техните предишни отношения върху текущата си половинка.

Според проучване на университета на Вирджиния един от три брака е започнал с „бърза консумация“ на любовния акт. Така може да се почувствате свързани с човека до вас. Тя е и отличен тест дали си подхождате в разбиранията си за романтика.

Но тази практика може да бъде и вредна, добавят специалистите, тъй като по различни причини (стрес, притеснение, пренавиване) човек може да направи лошо впечатление и да му отнеме време да се съвземе впоследствие.

Затова някои хора предпочитат да изчакат.

Опознаването на другия човек подсилва преживяването по-късно.

Секс терапевтът Иън Кърнър каза, че отложеният секс създава очакване, което стимулира центъра за възнаграждение в мозъка. Това помага на двойките да оценят истински връзката помежду си.