Лидия Ганева се класира на 9-то място в детската Евровизия

10-годишната Лидия се представи доста добре на тазгодишното издание на детската Евровизия, като тя зае деветото място сред всички представители на 17-те страни-участнички в конкурса.

Победител стана Мариам Мамадашвили от Грузия, печелейки най-голям професионален вот, както и детски такъв. Въпросният детски вот е от специално жури, заместващо фенските гласове, които по традиция до сега даваха голяма част от тежестта в крайното класиране. Съставът му е от по пет деца от всички страни участнички, като задължително възрастта им трябва да е от 10 до 15 години.

Димитър Ляпчев, Ина Ангелова, Марио Кръстев, Пресиян Киров и Елени Георгиева бяха децата, които даваха гласа си от българска страна, като условието е, че те не могат да гласуват за своите сънародници.

Същото важи и за професионалното жури, което за нас беше в състав – Красимир Гюлмезов, Милка Митева, Вензи, Вяра Панталеева и Константин Белчев.

Песента, която Лидия Ганева изпълни на сцената в Малта, бе „Вълшебен ден„, чийто автор е Владимир Ампов – Графа. Илия Григоров пък стана съавтор на текста.

Поздравяваме талантливата Лидия и ѝ желаем от тук насетне кариерата ѝ да върви само и единствено нагоре! Дано един ден я видим да жъне успехи на голямата сцена!

Автор: Десислав Янкулов Източник: Нова Телевизия