Искаш коремна преса? Спри с пилешкото

Време е да смъкнеш веждата си, защото сега ще ти обясня, каква е причината пилешкото да не е това, което е било преди и защо всъщност ти пречи да изваеш тялото си.

Оказва се, че в последните 30-40 години птицефермите са претърпели сериозни промени в начина, по който отглеждат животни за храна. Законодателството по света в производството на храна обръща толкова голямо внимание на плодовете и зеленчуците, че на практика е забравило за другия основен отрасъл.

Компаниите, които отглеждат животни, ползват най-различни хормонални стимуланти, за да развиват животновъдството.

Ако преди половин век кокошката за месо е тежала не повече от два килограма, днес имаме птици в магазините, които достигат до 4-5, че и повече  килограма чисто месо. От еволюционна гледна точка това е невъзможно да се постигне за такъв кратък период, ако няма биологична и химическа намеса.

Знам, че обичате да ви се говори с точни цифри, за да повярвате на нечии думи и затова ви представям едни статистически данни, които сочат, че днешните птици от фермите са с 63% по-голяма концентрация на протеин и цели 223% повече мазнини, сравнено с тези от средата на миналия век.

Подобно нещо говори само за едно – хормони! Това са химически вещества, които отговарят за правилното развитие на човешкия и животински организъм. Такива скокове в съставките, говорят за сериозен хормонален дисбаланс, който можете да си причините, ако консумирате такъв тип месо. (Прочетете повече по темата с хормоналния дисбаланс, за да знаете рисковете от него)

И за финал да се върнем на темата. Ако наистина искате да имате стегнато и секси тяло, тогава най-добре зарежете пилешкото месо от супермаркета и се ориентирайте към домашното такова, но само в случай, че сте сигурен, че фермерът не използва индустриалните смески за храна на животните си.

Автор: Десислав Янкулов