В американският щат Айова вече е подхваната инициатива за създаване на специална порода прасета, които ще имат вкус на уиски.
Идеята е на местната фабрика за спиртни напитки – „Templeton Rye Distillery“, които са решили, че пържоли с вкус на уиски е много добра идея и ще се хареса на хората. От ръководството на компанията вече са осигурили 25 прасета, които ще бъдат хранени по специална диета, която включва ферментирали ръжени зърна (основната съставка на ръженото уиски). Така според „Templeton Rye Distillery“, когато прасетата пораснат и достигнат до вашата трапеза, те няма да имат вкус на традиционното свинско месо, а на уиски.
Основателят на фабриката – Кийт Керкоф коментира, че до този момент никой не е опитал да създаде нещо подобно, а идеята наистина си я бива. Кийт Киркоф си спомня една мисъл на баща му, която гласи следното:
„Всичко хубаво се случва след 12 на обед“.
Той споделя, че дори няма да му се налага да прави реклама, тъй като редица дистрибутори вече са се свързали с него, за да го питат кога ще са готови прасетата. Изненадващо или не, идеята на Керкоф му е дошла докато е бил на маса с приятели, като е преценил, че ще му е много вкусно „хем да хапва, хем да пийва“.