Алекс Перейра няма да преследва Джон Джоунс в тежка категория

Шампионът на UFC в полутежка категория Алекс Перейра няма да прибързва с гонитбата на титла в трета теглова дивизия в елитната ММА верига.

Бразилецът заяви пред журналисти, че предпочита да защити пояса при 93-килограмовите.

“Предпочитам да защитавам титлата си. Изисква планирана работа, за да сваля категорията и изисква планирана работа да се кача в по-висока.

За тази в момента съм перфектен“, сподели Перейра пред журналисти.

Шампион при най-тежките към момента е Джон Джоунс, който често е спряган за супер-двубой с Перейра. Американецът има насрочен двубой със Стипе Миочич за 16-и ноември, който може и да е последен в кариерата му.

“Той (Джоунс) го каза ясно, че ще се бие още веднъж и ще се пенсионира. Аз дори не съм част от неговата категория, така че е трудно да говорим за такъв двубой. Отворен съм за тренировки и обмяна на опит с него. Това бих направил”, допълва боецът с прякор Поатан.

Перейра ще защитава титлата си в главния двубой на събитието UFC 307. Той ще се изправи срещу Халил Раунтри в планиран за пет рунда сблъсък в Солт Лейк Сити. Очаква се битката да започне към 07:00 часа в неделя (06.10) българско време. Sportal.bg ще отразява на живо този дуел и останалите от главната карта на UFC 307.

Следвай ни: