Франция полудя по Ървин Нгапет

Двукратният олимпийски шампион с “петлите” от Токио 2020 и Париж 2024 Ървин Нгапет продължи кариерата в родината си.

Преди няколко седмици 33-годишният уникален състезател, който бе избран за MVP на олимпийските турнири в Токио 2020 и Париж 2024, написа в социалните мрежи, че очаква най-добрият договор в историята, който е предлаган на волейболист.

В крайна сметка Ървин Нгапет играе през новия сезон в скромния френски тим Стад Поатие.

Освен това Поатие вече записа първа победа и то благодарение на Нгепет.

Във Франция и преди всички говореха с добро, или с лошо за Ървин Нгапет, но сега цялата страна е полудяла по най-добрия френски волейболист през последните 10 години.

За по-малко от месец, след като двукратният олимпийски шампион Ървин Нгапет се присъедини към родния си отбор Поатие, се заговори за „ефектът Нгапет“.

Медиите във Франция си направиха труда да обобщят някои от ползите от този „ефект“, на които биха завидели и най-маститите световни ПР-и:

Повечето френски медии посветиха поне една статия за пристигането на двойния олимпийски шампион в Поатие.

За 48 часа продажбите на клубни фланелки на Поатие достигнаха еквивалента на тези, купени за цели две години преди пристигането на Нгапет.

Местата в залата в града са с предварително запълнен капацитет, включително и за мача Поатие – Нарбон, който се проведе миналия уикенд, както и за предстоящият сблъсък между Шомон и Поатие.