Помощниците на Любо Пенев го подкрепиха и скочиха остро на Илко Пиргов

Помощник-треньорите на Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към наставника на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на „черно-белите“ с 0:2 от Крумовград в среща от десетия кръг на efbet Лига нападна Пенев заради непрофесионално отношение към тренировъчния процес и незаинтересованост за селекцията на тима.

Според тримата специалисти причината за отношението на Пиргов е неговото желание да изгони от клуба целия треньорски щаб. 

„Не може да стоим безучастни и да не споделим пред футболната общественост и нашата позиция около случващото се в Локомотив (Пловдив).

Категорични сме, че ще споделим факти и истини, на които сме свидетели от първия ни ден в клуба. Първо, изцяло заставаме зад нашия старши треньор Любослав Пенев и от уважение към феновете на тима сме длъжни да кажем гледната ни точка за събитията в последните две седмици. Не можем да повярваме, че спортният директор Илко Пиргов, който сам си е подал оставката, говори абсолютни лъжи относно нашия професионализъм, воденето на тренировките и дори за селекцията на играчите. Всеки, който познава Любо Пенев, знае неговата отдаденост, честност и прецизност по отношение на ежедневната работа с играчите. Никога не сме имали проблеми с даден футболист или мениджър откакто сме в Локо Пловдив. План-графикът за всеки ден се спазва, както от нас, така и от самите състезатели.

Удобен момент беше след последния мач спортният директор, който е в оставка и се радва на загубите на отбора, съвсем явно, без да се крие, да тиражира много лъжи в пространството. Това е пореден опит за изгонване на треньорския щаб от негова страна. Той нали е в оставка? Какво го интересува бъдещето на старши треньора?    

Да започнем с лъжите на Илко Пиргов:

Мичи Нтело – историята започва от Боровец в началото на лятната ни подготовка, когато спортният директор ни информира, че са много близо до трансфер на футболиста и затова той не участва в една от контролите. След това имаше затишие и в края на август се осъществи трансферът. И не е вярно, че тази продажба е инициирана от старши треньора. 

Ако спортният директор е изгледал 280 футболисти, ние сме изгледали над 500 и ни направи силно впечатление, че няколко играчи ни бяха предложени по 3-4 пъти, при положение че ги бяхме отказали. И за капак на всичко това през лятната подготовка си договори и доведе футболист на проби без съгласието на треньорския щаб, имайки предвид че въпросният играч преди това беше отказан от нас.

Тук, който разбира от футбол, може да направи разликата между бонус за изходящ трансфер, когато някой отбор е харесал футболист за доброто му представяне, и входящ трансфер, когато се опитваш да набуташ футболист в клуба, без да го иска треньорският щаб. Това е непрофесионално и буди огромно съмнение за лоялността на спортния директор към Локомотив Пловдив.

Единственото, което иска старши треньорът и ние като негови помощници, е финанси за по-добра селекция с цел надграждане. Знаем, че това не зависи от нас, но е редно и задължително представител на клуба да го обяви ясно и конкретно както пред треньорския щаб, така и пред феновете на Локо Пловдив. 

Относно споменатия мач с Берое:

Отборът е на лагер в Стара Загора, два часа преди мача видео-разборът е направен в хотела от старши треньора. Любослав Пенев никога не е отсъствал или закъснявал за тренировка или мач. По тази тема отново Илко Пиргов излъга и манипулира запалянковците.

Това са една част от лъжливите твърдения на спортния директор. С това си поведение показва, че защитава личните си интереси, а не тези на Локомотив. Но в крайна сметка г-н Крушарски (б.а. собственик на клуба) си го е избрал.

Локомотив (Пловдив) е голям клуб със славна история и за нас е чест, че работим за него. Всеки ден отиваме с огромно желание за работа и си изпълняваме задълженията. Вярваме, че заедно с Любослав Пенев начело на тима ни предстоят много победи и щастливи дни на „Лаута“. Дано и напрежението, което ни се оказва в последните дни, да приключи и да можем да си вършим работата за доброто бъдеще на клуба“, се казва в изявлението до БТА, подписано от Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe