Юношите на ЦСКА 1948 с драматична победа за купата на БФС

Отборът на ЦСКА 1948 продължава в турнира за Купата на БФС за юноши старша след победа с дузпи над Национал. Срещата завърши при резултат 3:3 в редовното време и 3:0 при дузпите. 

Двубоят започна прекрасно за „червените“ и след само 16 секунди игра те получиха дузпа за нарушение срещи Севи Идриз. Зад топката застана Марто Бойчев и откри резултата.

Кристиян Горянов имаше шанс да изравни бързо, но след хубав пробив не намери очертанията на вратата. В 21-та минута домакините стигнаха до втори гол след добра атака, завършена от Никола Недков.

Последваха още две добри ситуации за „червените“, но удари на Марто Бойчев и Любомир Каракашев бяха спасени. Десет минути преди края на полувремето резултата бе намален. Валентин Илиев напредна и с хубав удар прати топката в мрежата за 2:1. В 42-та минута пък Кристиян Горянов възстанови равенството след страхотна солова акция и удар от далечно разстояние.

Втората част започна по-добре за ЦСКА 1948 и в 51-та минута те отново си върнаха преднита в мача. Валентин Кърчев бе най-съобразителен в наказателното поле след разбъркване от корнер. Гостите не се предадоха и петнадесет минути преди края на срещата отново изравниха. Кирил Котев завърши добра атака и направи 3:3.

Драмата беше пълна, след като десет минути преди края вратаря на Национал бе изгонен с директен червен картон за нарушение извън наказателното поле, а на вратата застана полеви играч, тъй като „зелените“ нямаха право на повече смени. Все пак в оставащите минути до гол не се стигна и трябваше дузпите да решат кой отбор да продължи. При ударите от бялата точка ЦСКА 1948 отбелязаха и 3-те си изпълния, докато Национал направи три пропуска. Така червените продължават в следващия кръг на Купата на БФС в юноши старша.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe