Алкарас се надява участието в Купа „Дейвис“ да не отбележи края на кариерата на Надал

Карлос Алкарас приветства включването на Рафаел Надал към отбора на Испания за четвъртфиналите на отборния турнир по тенис за Купа „Дейвис“ през ноември и се надява, че събитието в Малага няма да отбележи края на кариерата на 22-кратния шампион от Големия шлем. Надпреварата предстои от 19-24 ноември.

38-годишният Надал за последно участва на Олимпиадата в Париж през юли и впоследствие пропусна Откритото първенство на САЩ и турнира „Лейвър Къп“ по-рано този месец поради притеснения за физическото му състояние. Испанският тенисист каза, че очаква да приключи кариера тази година, след като контузия на бедрото, която наложи операция, ограничи изявите му през 2023-а и имаше спекулации, че Купа „Дейвис“ може да бъде последното му събитие.

„Винаги е страхотно да виждаме Рафа наоколо. Липсваше ми. Няма да лъжа, липсваше ми на „Лейвър Къп“. Очевидно, колкото и време да прекарам с него, това е привилегия за мен“, коментира Карлос Алкарас, който си партнира с Надал в надпреварата на двойки на Олимпиадата.

„Не искам да мисля, че в Малага ще бъде потенциалният му „последен танц“. Просто искам да се радвам отново на това да го гледам на корта възможно най-дълго. Страхотна помощ е да го имаме тук. Той може да ни донесе много опит“, добави Алкарас.

Рафаел Надал се целеше в завръщане за „Лейвър Къп“, но след оттеглянето му, не е коментирал къде планира за играе преди Купа „Дейвис“.

Карлос Алкарас заяви, че участието му на „Лейвър Къп“ е било отлична подготовка за турнира в Пекин (Китай), където ще участва тази седмица.

„Изиграх някои добри мачове, което ми помогна много да събера повече увереност преди това състезание. Победих Бен Шелтън, който играе страхотно и Тейлър Фриц, който дойде след финал в Ню Йорк. Тези победи са чудесни за самочувствието ми. Знам, че съм готов за добър резултат, въпреки трудния жребий“, каза още Алкарас.

Следвай ни: