Берое тренира в пълен състав, устремен е към Балканска купа

Броени дни остават до първото историческо участие на мъжкия отбор на Берое 2016 на европейска сцена. През този сезон, тимът воден от Мирослав Живков, ще участва на Балканската купа, която ще се проведе в Солун (Гърция) от 18 до 21 септември.

Надпреварата се организира ежегодно от Балканската волейболна асоциация  (БВА) за двата пола. Форумът е със статут на квалификация, като победителят от него получава право да участва в третия по сила европейски турнир – „Чалъндж къп“.

Шест отбора влизат в битка за спечелването на трофея и промоция за Европа. Съперници на Берое 2016 ще бъдат домакините от гръцкия Пегасус Полихнис Спорт клуб (Солун), ОК Раднички (Крагуевац, Сърбия), Аркас Спор (Измир,Турция), КВ Режа Спорт клуб (Косово) и Стяуа (Румъния).

„Първоначално трябваше да участват 5 отбора и да се играе всеки срещу всеки. В последния момент обаче, заявка подадоха и от Стяуа (Букурещ). От БВА решиха, че ще допуснат румънците до надпреварата и така станахме шест тима. Ще сме разделени в две групи по три“, коментира за BGvolleyball.com президентът на ВК Берое 2016 Живко Желев.

Волейболистите на Берое пътуват на 18 септември за Солун.

Те започнаха подготовка още на 12 август, като бяха в редуциран състав, поради участието на треньора и състезатели на европейското първенство за младежи под 20 години.

Старши треньорът Мирослав Живков, който изведе националния отбор на България за младежи под 20 години до сребърните медали на Евроволей в Сърбия и Гърция, се завърна в Стара  Загора и вече пое кормилото на отбора. Към състава се присъединиха и двама от вицешампионите  – Жасмин Величков и Огнян Христов, както и статистика Калоян Господинов.

„Вече сме всички. Единствено засега все още имаме проблеми с тунизийския ни централен блокировач Махди Бентахер. Все още не му е готова работната виза. Надявам се до началото на Купата документите да са готови“, коментира още подготовката на отбора Живко Желев.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto