Собственикът на „соколите“: Томаш ми каза, че Кирякос е човекът, правя всичко в името на Спартак

Собственикът на Спартак (Варна) Павлин Николов говори пред медиите при представянето на новия старши треньор на тима Кирякос Георгиу. Бизнесменът призна, че лично Александър Томаш го е посъветвал да назначи Георгиу начело на тима, тъй като двамата са работили рамо до рамо през първите кръгове. Николов заяви също така, че сигурно разочарова част от феновете, но вярва, че това е правилното решение за Спартак.

“Всички избори, които съм правел, са само в името на Спартак.

Кирякос е бил през цялото време с нас от началото на сезона. Когато във вторник Томаш ми каза, че напуска аз му казах, че ме оставя без опция, а той ми каза – “Не, ти имаш Кирякос”.

Томаш и Кирякос са работили плътно от гледна точка на селекция и тактика, играта са правени съвместно. Томаш ми каза, че това е човекът. Ние вървим в някаква последователност. Не мога да взема друг треньор и да ми каже “Махай тези футболисти, вземам други и така нататък”.

Започнахме добре, Кирякос е бил плътно до Томаш. Той е бил 12-15 часа в тази система. Убеден съм, че вземам правилното решение. За пръв път играем по-различен футбол и резултатът го показва. Гласувал съм пълно доверие. Искам и феновете да му гласуват. Над 10 имена сме се обаждали, но те изповядват друг футбол. Искам да играем офанзивен футбол. Това казах и на Томаш и той го направи заедно с Кирякос.

Гласувам му пълно доверие. Апкарян е помощник. Също човек с опит, който е бил и в националния отбор. Човек, който иска да работи, има желание. Убеден съм, че нещата ще станат. Правя го с ясното съзнание, че е за Спартак. Вярвам, че това е единственият правилен ход. Играта е добре. Сигурно е, че разочаровам някого, но дори и да паднем искам да паднем мъжки”, заяви Николов.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe