Лудогорец трябва да вземе аванс срещу молдовския шампион

Лудогорец приема молдовския Петрокуб в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Двубоят на “Хювефарма Арена” е с начален час 21:00 и ще бъде ръководена от Анастасиос Папапетроу от Гърция.

“Орлите” достигнаха до тази фаза, след като отпаднаха от третия квалификационен кръг на Шампионската лига от азербайджанския Карабах. Разградчани победиха с 2:1 като гост, но при домакинството в България се провалиха и загубиха с 2:7 след продължения.

Преди това Лудогорец се бе справил с Динамо (Батуми) и Динамо (Минск) с общи резултати 3:2 и 2:1.

Молдовците от своя страна също стартираха в най-комерсиалния европейски клубен турнир, като отстраниха казахстанския шампион Ордабаси, след това озориха кипърския първенец АПОЕЛ, но след 1:1 и 0:1 отпаднаха и се преместиха в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Там отстраниха уелския ТНС с 1:0 и 0:0, за да стигнат до срещата с разградчани.

Лудогорец все още е с временен треньор след освобождаването на Георги Дерменджиев след отпадането от Карабах. Начело на тима е Захари Сираков, който през уикенда успя да вземе дербито от шампионата с Левски 1:0. По отношение на състава последните две нови попълнения на Лудогорец Георги Русев и Агибу Камара попаднаха в групата на тима. Основният проблем е липсата на Бърнард Текпетей, който се възстановява от счупен крак от първия мач с азерите.

Родният шампион има лоши спомени от мачовете си срещу молдовски съперник, след като при единственият си сблъсък с тим от страната записа едно от най-изненадващото си отпадане. През 2015 година лудогореци записаха две загуби от Милсами и отпаднаха от Шампионската лига още срещу първия си съперник.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe