Драгич: Много се радвах да играя с Дончич

Легендата на словенския баскетбол Горан Драгич се подготвя за прощалния си мач в Любляна този уикенд. В бенефиса на еврошампиона от 2017-а участие ще вземе и Лука Дончич, с когото спечелиха единствената европейска титла на словенския тим преди седем години. Драгич сподели, че е било изключително лесно да се играе с плеймейкъра на Далас Маверикс, като той разкри и че бащата на Лука – Саша, е бил ментор на Горан.

“Лесно е да се играе заедно с него. През 2017-а за първи път играхме заедно. В онзи момент Лука беше малко по-различен – беше още млад и аз трябваше да го взема под крилото си, бяхме и в една стая. Още тогава можеше да се види какъв невероятен талант притежава той. Беше титуляр за националния си отбор на 17-18-годишна възраст и записваше страхотни показатели.

На ЕвроБаскет 2022 вече беше различно. Преди аз бях Батман, а той беше Робин, но сега ролите се размениха. Много се радвах да играя с него, защото той е изключителен баскетболист и много добро момче. Когато бях на 15, аз подписах първия си професионален договор. И знаете ли кой ми беше ментор тогава? Саша Дончич – бащата на Лука. Когато имахме мачове или тренировки, Лука беше там и чистеше паркета, а години по-късно станахме съотборници. Сега вече той е суперзвезда в НБА. Това е кръгът на живота”, сподели Драгич в подкаста на Танасис Адетокунбо със звучното име Thanalysis Show.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages