Карлик Джоунс отказал на НБА, за да подпише с Партизан

Новото попълнение в отбора на Партизан – Карлик Джоунс, е отхвърлил предложения от НБА, за да продължи кариерата си при “гробарите”. Гардът на Южен Судан отново направи страхотно впечатление по време на участието на африканския тим на Олимпийските игри в Париж, като той дори успя да постигне трипъл-дабъл срещу САЩ в контролата между двата тима преди Игрите във френската столица.

“Имахме два разговора с Желко. Той ми каза да бъде себе си – истински плеймейкър и лидер, както и да водя отбора си в двете фази на играта.

Трябва да правя съотборниците си по-добри. Той ми каза, че няма намерение да променя нищо в играта ми и иска да продължавам да играя по начина, по който съм го правел и досега. Имах няколко оферти от НБА, но не толкова, за колкото се носеха слухове. Много хора бяха притеснени, но не трябва да вярвате на всичко, което прочетете. Вярно е, че имах предложения, но още от самото начало знаех, че Партизан е идеалният клуб за мен. Считам това за най-доброто решение”, заяви Джоунс.

„Имахме разговори и относно ролята ми – какво да очаквам от отбора и какво той очаква от мен. За мен офертата от Партизан дойде изневиделица. Не съм си и помислял, че такъв клуб ще ми предложи договор. Бях свободен агент и обикновено в такива ситуации не знаеш какви точно предложения ще получиш. Всичко си зависи от теб”, добави той.

През миналия сезон 183-сантиметровият плеймейкър игра в Китай, където записа средно по 16.6 точки, 4.2 борби и 4.9 асистенции. На Олимпиадата Джоунс покачи показателите си до 18.0 точки, 5.0 борби и 7.7 асистенции.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages