Синер спечели титлата в Синсинати

Световният №1 Яник Синер спечели титлата на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати. 23-годишният италианец надигра на финала представителя на домакините Франсис Тиафо в два сета със 7:6(4) и 6:2 за малко повече от час и половина игра.

Първият сет бе равностоен и всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване, като почти нямаше възможности за пробив за никой от тях. В тайбрека също играта вървеше точка за точка, но в края Синер показа по-здрави нерви и измъкна сета след 7:4 точки в своя полза.

Във втория сет вече ситуацията бе доста по-различна. Италианецът взе инициативата с ранен пробив, а след това направи и втори за 4:1. След това той спечели и своето подаване за 5:1, а при сервис на Тиафо пропусна три мачбола, но американецът някак оцеля. Радостта му обаче бе кратка и в следващия гейм Синер реши всичко при своето подаване, печелейки го на нула за крайното 6:2 в своя полза.

Така Синер триумфира в този турнир за пръв път в кариерата си. Това е негова трета титла от сериите „Мастърс 1000“ и втора за тази година след триумфа му в Маями. Преди това пък италианецът спечели и Australian Open.

Следвай ни: