Великов: За да започнем да печелим, трябва да реализираме положенията си

Треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов бе разочарован след загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив) на стадион „Христо Ботев“. Той смята, че тимът му е показал добра игра в този мач, но причината за поражението е, че не си е реализирал положенията. Според него именно това трябва да се промени, за да може тимът му да печели.

„Причината за загубата е, че не успяхме да отбележим гол.

Отборът на Ботев, може би в последните петнайсетина минути, създаде две-три положения. Преди това имаше една греда на техен футболист и нищо друго. Ние имахме три-четири положнения, от които трябваше да се възползваме, ако искаме да вземем дори и точка от този мач. Хубавото е, че в сравнение с последните три-четири мача момчетата играха първото полувреме на едно по-добро ниво и не го проспахме“, заяви Великов.

След това той бе попитан дали фактът, че не домакинства на своя стадион в Пазарджик, се отразява на представянето на отбора.

„Разбира се, че се отразява. Лошото е, че всички мачове, които трябва да играем като домакини, ние ги играем като гост. Не е казано, че всички мачове у дома ще ги спечелим, но вероятността това да се случи е много по-голяма. Важното е, че отборът от мач на мач играе по-добре и да се надяваме, че ще дойде момент да зарадваме и нашите привърженици. Сигурен съм, че направим ли една победа, момчетата и те ще се успокоят малко“, допълни още наставникът.

След това той коментира и предстоящия мач с Левски и какво тимът му трябва да промени, за да си тръгне с точки от „Герена“.

„Първо трябва да се промени това, че ако имаме ситуации а гол, каквито имаме във всеки един мач, трябва поне 50% да реализираме. Днес, ако бяхме вкарали един гол, отборът на Ботев щеше да изглежда по съвсем друг начин. През първото полувреме чисто положиние изтърва нашият футболист Уилям. Ако беше вкарал, ставаше 1:0 за нас и мачът отиваше в друго русло. Но да се надяваме, че скоро ще започнем да реализираме положенията, които създаваме – поне 30-40% – за да печелим точки. Трябват ни голове“, сподели още Великов.

Попитан кога се очаква отборът да се завърне на „Георги Бенковски“ в Пазарджик той отговори: „Казали са ни, че за мача с Берое трябва да играем вкъщи. Колкото по-рано стане, толкова по-добре“.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg