Нито един канадец не успя да прескочи първия кръг на „Мастърс“-а в Монреал

Нито един канадски тенисист не успя да се класира за втория кръг най-големия турнир за мъже в страната – „Мастърса“ в Монреал.

Още на старта на надпреварата първата ракеа на домакините Феликс Оже-Алиасим отстъпи с 3:6, 2:6 пред италианеца Фабио Коболи. Поставеният под номер 14 в схемата Оже-Алиасим изглеждаше доста уморен на корта, след като през миналата седмица игра два полуфинала на олимпийския турнир в Париж – на сингъл, където финишира четвърти, и на смесени двойки, където взе бронз.

С турнира се раздели и другата голяма надежда на домакините Денис Шаповалов. Бившият полуфиналист на „Уимбълдън“ отстъпи с 5:7, 4:6 пред американеца Брендън Накашима. В следващия кръг Накашима ще играе с един от фаворитите в надпреварата – сънародника си Томи Пол, който спечели с 6:4, 7:6(2) срещу италианеца Лучано Дардери.

Последният канадски тенисист в турнира Вашек Поспишил пък изигра само три гейма срещу друг американец – Себастиан Корда, преди да се откаже заради контузия.

В друг мач от програмата в първия кръг френският ветеран Гаел Монфис допусна поражение с 3:6, 3:6 от австралиеца Танаси Кокинакис. 37-годишният Монфис игра четвъртфинал в турнира преди година, но поражението му сега ще го извади от топ 40 на ранглистата.

Проблеми за класирането си за втория кръг нямаше американецът Тейлър Фриц. Номер 9 в схемата спечели с 6:4, 6:1 срещу аржентинеца Мариано Навоне и във втория кръг ще играе с Корда.

Следвай ни: