Ботев търси продължение на европейската си приказка срещу Жрински

Ботев (Пловдив) приема тима на Жрински Мостар в среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00ч.

Мачът е първи за „канарчетата“ в турнира след отпадането на тима от квалификационните кръгове на Лига Европа. Ботев отстъпи на Панатинайкос и слезе в третия по сила европейски клубен турнир, докато Жрински се справи със словенския Браво.

През сезон 2013/14 Ботев и Жрински отново се срещнаха в Европа. Тогава сблъсъкът помежду им беше от втория квалификационен кръг на Лига Европа, а „канарчетата“ бяха тези, които в крайна сметка ликуваха. В България на стадион „Лазур“ в Бургас Ботев спечели с 2:0, докато срещата в Босна и Херцеговина завърши 1:1, което изпрати българския тим напред в турнира след общ резултат 3:1.

През миналия сезон Жрински триумфира с Купата на страната си за общо трети път в историята си, а в шампионата завърши на второ място. За днешния двубой наставникът на Ботев Душан Керкез няма да може да разчита на трайно контузените Антъни Уджа и Андрей Йорданов. Жрински ще бъде без най-добрия си футболист – голмайсторът Наманя Билбия.

Победителят от двойката ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Цюрих и Витория Гимараеш.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe